derült 20,9°C  

Kiemelt rendezvényeink


Nemzeti Összetartozás Napja

X. Tanévzáró Koncert

2017.05.23.

A Városi Ifjúsági Ki-mit-tud? nyertesei

Az idén 10 éves Szigetszentmiklós Ifjúsági Parlament Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház által 2017. május 18-án délután megrendezett Városi Ifjúsági Ki-Mit-Tud? rendezvényre 40 produkció nevezett.
A meghirdetett kategóriák mindegyikében láthattunk gyöngyszemeket, ifjú tehetségeket. Az öt tagú zsűri (Tarján Zsófi – Honeybeast, Patuzzi Mónika, Benkó Zsolt, Lázár Gergő és Ender Júlia) döntése alapján 10 alkategóriában kerültek díjak átadásra az alábbiak szerint.
 
Ezúton is gratulálunk minden nyertesnek és indulónak.

2017.05.09.

Májusi nyárra hangolódás

A Julianus naptárreform idején, ahogy a márciust Marsnak, az áprilist Venusnak, ugyanúgy a májust Juppiternek szentelték, s elnevezték „mensis Majus”-nak. A hozzáfűződő rituálék azonban a két termékenységi istennő kultuszához kapcsolódtak. Így például a római Maja istennőnek május elsején egy vemhes emsét (nőstény disznót) áldoztak ünnepélyes körmenet után, s ezt az emsét elnevezték „majalis”-nak. A középkorban az emseáldozat elmaradt, de maga az ünnepség mint „majális” fennmaradt.
Májusban már igazi jó időre is lehet számítani, sokkal szívesebben és gyakrabban tervezünk szabadtéri programokat. A Majális elkezd ráhangolni minket a kinti szórakozásra, időtöltésre. Nincs ez másként a hónap többi részét illetően sem, ahogy közeledünk a nyári hónapokhoz, egyre nagyobb várakozással és kedvvel vetjük bele magunkat a napsütötte programokba! Válogassanak rendezvényeink közül kedvükre e hónapban is!
 
Május 13-án szombaton minden ami gasztronómia! A Kéktó Szabadidő Park ad otthont a VIII. Nemzetközi Gasztronómiai Fesztiválnak, ahol vendég és hazai főzőcsapatok ízesítik a palettát: Szigethalom, Dunavarsány, Jenő, Szigetszentmiklósi Vadászok, Polgármesteri Hivatal, Szabacsi Kulturális Egyesület, Őszirózsa Nyugdíjasklub, Német Nemzetiségi Klub. Érdekes gasztro-programokkal is várunk mindenkit: mézeskalács- és lagzis süti-készítés, íz-utazás rétes vonattal, palacsintafalás, kekszparádé, házi sajt csipegetés, savanyúság ízlelgetés, spejz-túra, és mindenféle jóság: hideg fagyi, forró fánk. Látogassanak ki és kóstoljanak kedvük szerint!
 
A fiatalok megmérettethetik magukat május 18-án a Városi Ifjúsági Ki Mit Tud? vetélkedőn. A zenei és táncos kategóriákon kívül indulhatnak cirkuszi számokkal, paródiákkal, pantomimmel, stand up-al, slam poetry-vel is. A sztárvendég és zsűri tag Tarján Zsófia lesz, a Honeybeast zenekar énekesnője. További részletekről a www.sargahaz.com oldalon tájékozódhatnak.
Jelentkezni május 15-én hétfőn 18 óráig lehet Tóth Benőnél a szipe.elnok(kukac)gmail.com címen.
 
Évadzáró koncerttel várja vendégeit a Nemcsak Jazz Klub május 25-én, ahol Csipa és a Kisamerika koncertjét élvezhetik. A Hooligans zenekarból jól ismert Csipa és a képzett jazz-zenészek alkotta együttes igazi amerikai swing-, jazz- és rock’n roll hangulatot varázsol a színpadra. Az olyan világslágerek mellett, mint a Just A Gigolo, a Bring Me Sunshine vagy a Hotel California, néhány Hooligans-dal feldolgozása is elhangzik.
 
Május utolsó hétvégéjén a gyerekeknek kedveskedünk, várjuk a családokat 26-án pénteken a Mesebeli Gyermeknapra! Az aszfalt rajzversenyt követően a Kompánia Színházi Társulat „Paradicsomleves betűtésztával” című menza dalos koncertje, majd Bábos Mesekuckó szórakoztatja a gyerekeket. Tésztás kézműves foglalkozások, kakaós csiga evő verseny, ügyességi játékok, arcfestés, ugrálóvár, nép fakörhinta színesíti a napot. Minderre a Városi Sportcsarnok melletti murvás parkolóban kerül sor. A rendezvény ideje alatt Mesevonat közlekedik a Lakihegyi Lakópark és a Sportcsarnok között. A családokat apró meglepetésekkel is várjuk!
 
27-én szombaton pedig Kalandos Gyermeknapon vehetnek részt a Városi Könyvtár és Közösségi Ház épületében és az előtte lévő parkoló területén. Az aszfalt rajz- és ügyességi verseny mellett számos érdekességgel készülünk! A délelőtt folyamán a Rutkai Bori Band gondoskodik a jó hangulatról interaktív mesekoncertjükkel: a Sárkányjárgány és a Pizsamátor című lemezek dalai csendülnek fel. Az INspirál Cirkusz zsonglőrképzőjében ámulatba ejtő mutatványokat, különleges trükköket tanulhatnak a gyerekek. A Segway ügyességi program keretein belül a gyerekek kipróbálhatják a járművet, majd a Sziget Motor jóvoltából egyet ki is sorsolnak a résztvevők között.
A Szigetszentmiklósi Vöröskereszt támogatásával Mentőautó bemutatóra is sor kerül. Mindezek mellett még változatos programokkal, meglepetésekkel, ajándékokkal várjuk a gyerekeket, családokat!
 
Május 27-ei Hősök Napján ünnepi megemlékezést tartunk városunk I. és II. világháborúban hősi halált halt katonáinak tiszteletére. Ezen alkalomból a Kákics Együttes „Lövészárkunk menedékén, jajszó helyett szép dal fakad” című műsorával készül a Református templom előtti emlékműnél.
Júniusban is érdemes figyelni programjainkat, melyek közül elöljáróban kiemelnénk a 10. Tanévzáró koncertet, melyen idén a Belga és a Punnany Massif együttesek szórakoztatják a nagyérdeműt, valamint a hónap második felében a Szabadtéri Színházi Hétvégét, ahol a Szigetszentmiklósi Sziget Színház a „Valahol Európában” c. premierrel és a „Leányvásár” c. operettel készül.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester