borús 10,7°C  

Kiemelt rendezvényeink


Hallgasd helyben!

Magyar Nyelv Napja

10 éves a népzeneoktatás Szigetszentmiklóson

2014.10.30.

Gyermekkönyvtár zárva

Kedves Olvasóink!
A mai napon (2014.10.30) a gyermekkönyvtár betegség miatt zárva tart. Könyveiket a felnőtt könyvtárban továbbra is átvesszük. A kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.
 
Üdvözlettel: Könyvtárosok

2014.10.30.

Mindenszentek

Kedves Olvasóink!
A hétvégi ünnep miatt a könyvtár szombaton zárva tart. Szokásos nyitva tartással várjuk Önöket hétfőtől. Megértésüket köszönjük.
 
Lázár Gergő – igazgató

2014.10.22.

Hulló falevelek...

Október beköszöntével Szigetszentmiklós városába beszökött az Ősz. A napok hűvösebbek és rövidebbek, ám ez nem tartja vissza a Városi Könyvtár és Közösségi Házat attól, hogy továbbra is programok és rendezvények sokaságára invitálja látogatóit.
 
Október 23-án, az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 58. évfordulója alkalmából az ’56-os kopjafánál koszorúzással emlékezünk hőseinkre a Fanfár Előadói Együttes közreműködésével. Az emlékműnél beszédet mond: Noseda Tibor, a Bíró Lajos Általános iskola igazgatója. Utána a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében folytatódik a megemlékezés, köszöntőt mond Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere, ünnepi beszédet mond Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke. Az ünnepi műsorban részt vesznek a Batthyány Kázmér Gimnázium 11. évfolyamos diákjai és a Székely Miklós Városi Kórus tagjai, zongorán kísér Berthóty László.
A következő hetet a „Lehetnék regényhős is” elnevezésű könyvtári rendezvény indítja, ahol hétköznapi találkozásokat folytathatunk nem hétköznapi emberekkel. Ezúttal vendégünk lesz Kiss Gergő, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki az „Életem a játék” című könyvét is dedikálja majd a találkozón.
Október hónapot a „Hallgasd Helyben!” rendezvénysorozat évadnyitó koncertje zárja, ahol ezúttal egy új helyi alternatív formáció, a Kisfüzet zenekar fog a húrok közé csapni, utánuk a Bagossy Brothers Company muzsikál majd. Az indie/alternativ/folk zenei stílusokat ötvöző zenekar 2013 májusában alakult, tagjai azonban több éve zenéltek együtt, más és más formációkban. A túlnyomóan saját produkciók mellett néhány feldolgozás is részét képezi a repertoárjuknak.
 
November elsején Mindenszentek napja alkalmából szervezett koncertet tekinthetnek meg városunk lakói a Szent Miklós római katolikus plébániatemplomban. A Monarchia Szimfonikus Zenekar, a Budapest Kórus és a Belvárosi Főplébániatemplom Énekkara előadásában Mozart: Requiemje hangzik majd el. A belépés díjtalan.
Ebben a hónapban a Sziget Színház előadását is élvezhetik a látogatók, ezúttal Barillet – Grédy szerzeménye, A kaktusz virága című zenés játéka elevenedik meg a színpadon.
Márton napon Családi Délután várja a kicsiket és nagyokat. Ezúttal a Kolompos együttes legújabb népmese feldolgozását, a Lúdas Matyi című darabot láthatják a színpadon. Az előadás után kézműves játszóház várja az alkotni vágyókat a Pöcök Egyesület játszóház-vezetőivel. Márton napi ludas kézműves foglalkozásokra és lámpás készítésre is sor kerül.
 
Rendezvényeinkre elővételes jegyek vásárolhatók a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk rendezvényeinken és a Könyvtárban is.
 
Lázár Gergő
igazgató

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester