Kiemelt rendezvényeink


Patché, WindSingers

Váczi Eszter & Quartet

Jumping Matt & His Combo

2019.06.23.

Szabadtéri Színházi Hétvége

Kedves Nézőink! A kedvezőtlen időjárás miatt a szigetszentmiklósi Szabadtéri Színházi Hétvége ma estére (2019. június 23-n vasárnapra) tervezett Haverok-Buli-BonBon című előadás ELMARAD. Az előadást esőnapon, azaz június 25-én kedden 20:30-as kezdéssel megtartjuk meg változatlan helyszínen a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtt. A megváltott jegyek érvényesek. A meteorológia információi szerint a további előadások megtartását nem befolyásolja az időjárás.

2019.06.23.

Szabadtéri Színházi Hétvége

Kedves Nézőink! A kedvezőtlen időjárás miatt a szigetszentmiklósi Szabadtéri Színházi Hétvége június 22-i, szombati ANCONAI SZERELMESEK című előadás elmaradt. Az előadást esőnapon, azaz június 24-én HÉTFŐN 20:30-as kezdéssel megtartjuk meg változatlan helyszínen a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtt. A megváltott jegyek érvényesek. A meteorológia információi szerint a további előadások megtartását nem befolyásolja az időjárás.

2019.06.11.

Nyári zárvatartás

A Városi Könyvtár Közösségi Ház június 24. és augusztus 4. között nyári szünet miatt zárva tart. Ez idő alatt a könyvek kölcsönzése szünetel. Az első kölcsönzési nap 2019. augusztus 5. hétfő lesz.
 
Minden kedves olvasónknak kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

2019.06.01.

Verőfényes Vakáció

„Hadd zengje más a méla őszt!
A nyár szerelme hév dalom.
Ujjongok: ez az én időm,
Én a nyarat magasztalom!”
/Komjáthy Jenő: A nyár dalai (részlet)/

 
Beköszöntött a nyár, mindenki a megérdemelt pihenésére készül, tervezgeti a nyaralást. A szabadidőnket addig is szívesen töltjük a szabadban, hűsölünk, vagy éppen nyüzsgünk országszerte a jobbnál-jobb programokon. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház is számos rendezvényt kínál a tartalmas és szórakoztató időtöltésre.
A Lila Akác Nyugdíjas Klub június 1-én, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete pedig 2-án tartja zenés találkozóját.
Június 3-án a Gyergyószárhegyi gyűjtemény kiállításának megnyitójára várunk minden kedves művészet kedvelőt.
A Nemzeti Összetartozás Napján, a Tiranoni Békeszerződés 99. évfordulójának alkalmából június 4-én az Összetartozás Parkban tartjuk ünnepi megemlékezésünket.
Június 7-ére a Cinema Sziget Filmklub évadzáró vetítésének az Ernelláék Farkaséknál c. magyar filmet választotta, meghívott vendégeink pedig a film főszereplői, alkotói Török-Illyés Orsolya és férje Hajdu Szabolcs lesz.
Június közepén véget ér egy újabb tanév a diákok nagy örömére. Nekik készülünk a XII. Tanévzáró koncerttel június 15-én az extrém sport jegyében. A Lakihegy Rádióval közösen 12-én, 13-án és 14-én kvízjátékban vehetnek részt a betelefonálók, értékes nyereményekért. Azt Osztálytabló Versenyre nevezett tablókat kiállítjuk, és még a helyszínen is várjuk a szavazatokat, 18 órától pedig indul a Graffiti Verseny és kipróbálhatják az Euro Bungee-t.
Este pedig színpadra lép a The Carbonfools együttes, őket pedig a „huppogó” nyolc pasi, azaz az Ocho Macho zenekar követi. Várjuk a diákokat, fiatalokat, kezdjék velünk a vakációt!
Természetesen idén sem maradhat el a Szabadtéri Színházi Hétvége, amelyre június végén kerül sor. 21-én a Bál a Savoyban revüoperett várja a nagyérdeműt, 22-én az Anconai Szerelmesek zenés komédiát, 23-án pedig a Haverok, Buli, Bon-Bon musicalt tekinthetik meg.
Június 29-én nyáresti dupla koncerttel készül a Nemcsak Jazz Klub a Garden Caféban. Elsőként a különleges hangulatú duó a Patché lép színpadra. Őket pedig a Windsingers névre hallgató acapella zenekar követi Jazzevolution c. koncertjükkel.
Augusztusra pedig újabb rendezvénnyel készülünk, ugyanis idén második alkalommal, Százhalombatta és Tököl mellett Szigetszentmiklós lesz a befogadó városa a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválnak, amely 26. évfordulóját ünnepli! Külföldi tánccsoportok látogatnak városunkba, hogy népszerűsítsék folklórkincseiket, és természetesen ők is megismerkedjenek hazánk kulturális értékeivel. A tánccsoportok fellépései mellett a Csík zenekar, a Vujicsics és Ghymes zenekar koncertezik a Városi Sportcsarnokban. Mindemellett a kicsiket is nagy szeretettel várjuk bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal, játékkal és tánccal a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtt felállított Fesztiválsátorban.

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester