Kiemelt rendezvényeink


Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál

Tavaszi szél

A Szigetszentmiklósi NŐ

2019.04.05.

Áprilisi programeső

Mi már nagyon várjuk a jó időt, remélhetőleg hamarosan már valóban a tavaszi napsütésben sütkérezhetünk. Bár kint süthet a nap, fújhat a szél, a Városi Könyvtár és Közösségi Házban programeső várható! Íme az áprilisi kínálatunk, szemezgessenek kedvükre!
 
A hónap első napjait a kicsiknek ajánljuk, 1-3. között Gyermekszínházi előadásokra látogathatnak el az iskolás csoportok.
Április 5-én a Nemcsak Jazz Klub és a Hallgasd Helyben Extra kiadásában Frenk koncertezik.
7-én idén IV. alkalommal rendezzük meg a Miklósi Futónapot. Megmozgatjuk a várost, kicsiket és nagyokat is várunk különféle, a korosztályuknak megfelelő távokon.
A Magyar Költészet Napját április 8-án ünnepeljük a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész és Udvarhelyi Boglárka énekművész pódiumműsorával várjuk a látogatókat.
13-án ismét Családi Délután! Ezúttal a Húsvét apropóján Furulyás Palkó Húsvétváró Kolompos mulatsággal, kézműves foglalkozással, nyuszi simogatással várjuk a kicsiket.
Április 14-én „A Nő a tét” a Hangversenyteremben. A Gergely Theáter ezzel a zenés vígjátékkal várja a színház-kedvelőket.
Pál Tamás spirituális író vezetésével Ájurvéda meditációs tanfolyamot tartunk 15-16-án.
14-től 17-ig csodálatos kiállítások tekinthetők meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház épületében! 14-15. között a Kossuth Kertbarát Kör jóvoltából Húsvéti Virágkiállításban, 15-17. között pedig a Kézimunkások Közhasznú Alapítványának köszönhetően Kézimunka kiállításban és vásárban gyönyörködhetünk.
A Bíró Lajos Általános Iskola szervezésében Vers- és prózamondó versenynek ad otthon a Városi Könyvtár és Közösségi Ház 16-án.
A Magyar Finn Baráti Kör rendezvényén Koppányi Miklós tart előadást Kós Károlyról.
Április 26-án a Créme de la pop lép fel a Nemcsak Jazz Klubban. A 90-es évek magyar dalait ötvözik a 30-as évek francia swing stílusával.
A Cinema Sziget Filmklub a tavaly indult nagy sikerű kezdeményezéshez, azaz a Magyar Film Napjához csatlakozik április 27-én a Vándorszínészek c. romantikus magyar vígjátékkal!
 
Idén tavasszal sem maradhat el a Miklósi Majális!
Sportos és ügyességi játékokkal, látványos fitness- és sportbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal készülünk a délelőttre, délután pedig a zenéé a főszerep! Hevesi Tamás és Szekeres Adrienn koncertjével zárjuk az estét. Töltsék velünk május elsejét is!

2019.01.02.

Adománygyűjtés

Adománygyűjtés a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére
 
„A Szent Ferenc Alapítványnak az a célja, hogy a legkisebbeket, az elesett bajban lévő gyermekeket szeretné oktatni, nevelni, szakmai képzéssel felemelni oda, hogy ne koldusként, hanem megbecsült adófizető állampolgárként családot alapítva gyermeket vállalva, boldogan éljen a szeretteik körében.”
 
Csaba testvér ofm

 
Az Alapítvány részére a Városi Könyvtár és Közösségi Ház aulájában kihelyezett adománygyűjtő dobozba lehet az anyagi támogatást elhelyezni.
 
Támogatásukat befizethetik az adománygyűjtő doboz mellett elhelyezett csekken is illetve átutalhatják az Alapítvány számlaszámára is:
Magyar Külkereskedelmi Bank 10300002-20145639-00003285
 
További információk: szentferencalapitvany.org
 
A gyűjtés ideje: 2019. január 2 – november 30.
 
Az adománygyűjtés szervezője: Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Szigetszentmiklós, Tököli u. 19.

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester