derült 8,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


Megemlékezés

"Az enneagram bölcsessége"

Patak Fesztivál

2018.09.22.

Elhunyt Vöő Imre

Vöő Imre (1934-2018)
 
24 éves kora óta Szigetszentmiklóson élt, itt nősült meg és itt születtek gyermekei. Már fiatalon megismerkedett a szigetszentmiklósi emberekkel, és családokkal, akik sok régi emléküket osztották meg vele. Kincse József munkáját követve kutatta a település múltját, összegyűjtötte a szellemi, és tárgyi hagyatékokat. Rendszeresen publikálta kutatási eredményeit helyi újságokban. Állandó helytörténeti kiállításokat rendezett be a Kéktón, és az Árpád utcában. A Szigetszentmiklósi Honismereti Szakkör vezetője több mint négy évtizeden keresztül, a Helytörténeti Gyűjteményünk és az Ádám Jenő Emlékházunk vezetője volt.
 
Figyelemmel kísérte a település folyamatos fejlődését, melyet dokumentált fotókon keresztül és írásban. Nyugdíjba vonulását követően is folytatta munkáját, két hetente hétfőn este a Helytörténeti Gyűjtemény nagytermében tartotta előadásait a Honismereti Szakkörben. Élete munkáját Szigetszentmiklós Város Önkormányzata több kitüntetéssel és Pro-Urbe díjjal jutalmazta.

Fájó szívvel búcsúznak szakköri társai, egyúttal részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak, nyugodjon békében!
 
Szabacsi Honismereti Egyesület

2018.09.05.

Becsengettek

„S kopogtatás nélkül benyit
az ősz, adója legjobb jónak;
az érett magzatot hozó
anya: a kilencedik hónap.”
/Somlyó Zoltán: Szeptember – részlet/

 
A nyári szabadságolások leteltek, mindenki újult erővel folytatja az évet. Reméljük kedves látogatóink is feltöltődve vetik bele magukat újra a tanulásba, munkába.
Szeptembertől mi is számos programmal várjuk vissza Önöket!
 
Szeptember 8-án a főzni szerető csapatokat várjuk a XVI. Csepel-szigeti Halászléfőző Versenyre" a Kéktó Szabadidő Parkba. A 6 legjobb halászlevet értékes nyereményekkel díjazzuk!
A rendezvényre 13.00 órakor megérkezik a Szigetszentmiklósi Lovas Klub Szüreti Lovas Felvonulása.
 
Városunk hagyományőrző rendezvényére szeptember 15-én kerül sor az Árpád utcában. A Anyatej Világnapja alkalmából a kisgyermekükkel otthon lévő anyukákat tanácsadásokkal, termékbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, bábos mesekuckó bemutatóval, ringatóval várja a Védőnő Szolgálat a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
 
Szeptember 21-én a Lakihegyi Akácliget Óvoda Jótékonysági koncertet tart a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
 
Kiállítás Finisszázsra kerül sor Pieronymus Kosch grafikusművész Magyar Képmesék c. kiállítása kapcsán szeptermber 22-én a Városi Galériában.
 
Szeptember 24-26. között a Békéscsabai Napsugár Bábszínház „A világszép nádszálkisasszony” c. előadása várja a gyermekcsoportokat.
 
A Cinema Sziget Filmklub új helyszínen, a Városi Könyvtár és Közösségi Házban nyitja új évadát. Az Aurora Borealis – Északi fény c. magyar film vetítésére kerül sor ez alkalommal, vendégünk pedig Tóth Ildikó színművésznő lesz szeptember 28-án.
 
A szigetszentmiklósi iskolások számára Városi Sportágválasztó Napot szervez Szigetszentmiklós Város Önkormányzata szintén szeptember 28-án a Városi Sportcsarnokban.
 
Szeptember 29-én Patak Fesztiválra várjuk a művészet kedvelőket! Meghívásos Nemzetközi kortárs képzőművészeti pályázat és SZÍN-TÉZIS c. kiállítás megnyitóján vehetnek részt a Városi Galéria programjaként október 13-ig.
 
Októberben sem hagyunk senkit unatkozni, számos programot kínálunk és várjuk Önöket. A gyermekeknek, családoknak ajánljuk a Benedek Elek mesemondó versenyt, az Országos Könyvtári Napokat, melynek idén a család a fő témája, és természetesen nem maradhat el az Őszi Babaruha Börze sem! Galériánk, klubjaink is készülnek további eseményekkel, valamint nem maradhatnak ki az ünnepi megemlékezések sem.
Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatban Intézményünk közel 10 éve vesz részt. Ebben az évben október 1. és 7. között kerül sor erre a programra, melynek keretében többek között könyvtári szolgáltatási kedvezményekkel, könyvvásárral, nyereményjátékokkal, könyves kvízzel várjuk régi és új olvasóinkat. A hét keretében rendezzük meg a 9. Benedek Elek mesemondó versenyt is.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester