derült 24,1°C  

Kiemelt rendezvényeink


XII. Roxiget

XIV. Csepel-szigeti Halászléfőző Verseny

X. Szabacsi Nap

2016.08.25.

Szabadtéri Szeptember

A nyári pihenés, feltöltődés után reméljük mindenki újult erővel veti bele magát az őszi programok forgatagába. Mi sem lehetünk kivétel ez alól, hiszen szeretnénk, ha a szeptemberi hónapban is részesei lennének rendezvényeinknek!
 
Az őszt szeptember 3-án a XII. Roxiget tehetségkutató verseny nyitja a Kéktő Szabadidő Parkban, ahol sok nagyreményű, feltörekvő zenekarral ismerkedhetnek meg. Sor kerül a verseny döntőjére és az eredményhirdetésre. A tavalyi győztes a Junkie Jack Flash lép színpadra, majd őket követi a Kisfüzet, Bravó Johnny, Divina Machina, P. Mobil és végül a Paddy and the Rats koncertje zárja az estét. Természetesen idén is kiegészítő programok színesítik a fesztivált. Dal + Szerző Társasjáték kipróbálására nyílik lehetőség és a Trap Factory mobil szabadulószobái ígérnek izgalmakat. Érdemes figyelni a Fesztivál facebook oldalát, hiszen a nyereményjátékon részt vevő, helyes választ adók között minden este értékes nyereményeket sorsolunk ki!
 
Szeptember 10-én a Csepel-szigeti Halászléfőző Versenyre várjuk Önöket, szintén a Kéktó Szabadidő Parkban. A csapatok fantázianéven jelentkezhet szeptember 2-áig. A jelentkezési lap letölthető a www.szigetszentmiklos.hu honlapról, majd ezt követően kérjük, a bognar.eniko(kukac)szigetszentmiklos.hu e-mail címre küldjék jelentkezésüket.
 
Az Anyatej Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő programra szeptember 15-én kerül sor, amelyet 1992 óta világszerte ünnepelnek az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF kezdeményezése jóvoltából. A Városi Könyvtár és Közösségi Házban ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak a témában, valamint foglalkozások, termékbemutatók és tanácsadás várja az ide látogatókat.
 
A X. Szabacsi Napra invitáljuk Önöket szeptember 17-én, amely városunk nagyszabású és nagy érdeklődésre számot tartó hagyományőrző rendezvénye az Árpád utcában. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt változatos programokkal, koncertekkel kedveskedünk. A délelőtti órákban Gólyalábas hívogató a Tűzfészek Társulat vendégfogadása és Mesterség bemutatók várják a kedves érdeklődőket. A Pöcök Egyesület idén is kézműves foglalkozásokkal készül a Helytörténeti Gyűjteményben.
10:00-16:00-ig Ikarus 630 Cabrio busszal indulhatnak Nosztalgia városnéző körútra.
Szemelvényeket mutatunk be a Szentmiklósi családok életéből az Élet-Fordulók kiállítás keretein belül. Mindemellett egész nap népi kirakodóvásáron nézelődhetnek és hódolhatnak a kulináris élvezeteknek. Számos koncerttel is készülünk, melyekre mindenkit szeretettel várunk!
 
Az Őszi Gyermekszínház e hónapban Az égig érő fa c. előadással jelentkezik szeptember 19-21. között. Kormos István verses népmese feldolgozásában az ismert történet találkozik a modern költészettel.
 
A Magyar-Finn Baráti Kör rendezvényére szeptember 23-án kerül sor a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
 
Idén is lesz Patak Fesztivál! A művészet iránt érdeklődőket szeptember 24-én várjuk a szigetszentmiklósi Városi Galériában. Az ARC-KÉP c. kiállítást P. Szabó Ernő festőművész nyitja meg.
 
A nagy sikerrel való tekintettel ismét láthatják Bencze Sándor önálló sanzonestjét, a Bohém Éveket szeptember 24-én, amely a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében tekinthető meg.
 
A VII. Benedek Elek mesemondó versenyre hívjuk a Szigetszentmiklóson tanuló 6-14 éves diákokat. A rendezvényhez ebben az évben rajzpályázat is csatlakozik. Jelentkezni saját iskolában lehet szeptember 22-én csütörtökig.
 
Mindenkit várunk szeretettel!

2016.08.23.

Roxiget - döntősök

Egyre közeleg szeptember 3-a, Roxiget Fesztivál a Kéktó Szabadidő Parkban.
A tehetségkutatóra nevezett 25 zenekar közül az alábbi zenekarok mutatkozhatnak be élőben a tehetségkutató verseny döntőjében:
 
HOT BEAVER (Bp.); KÖPÖNYEGFORGATÓK (Miskolc); ME iLL (Bp.); THE BLUEBAY FOXES (Székesfehérvár); THE OD (Göd); THE ROYAL FREAK OUT ( Bp.)
 
A pontozás alapján az utóbbi 3 zenekar holtversenyben 60 pontos lett, így az a döntés született, hogy jöjjön mind a három – tehát hat zenekar jutott így a döntőbe.
 
Várunk minden rock arcot a zenekarok versengésére!
A roxiget zsűrije

2016.08.02.

Kisasszony havában

Augusztus beköszöntével hamarosan véget ér az idei nyár, reméljük minden kedves látogatónknak és olvasónknak élményekben gazdag hónapokban volt része. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház augusztus 1-jétől újult erővel és a megszokott nyitva tartással várja Önöket.
 
Fontos közérdekű információ, hogy augusztus 2-től szeptember 8-ig tüdőszűrés van a Közösségi Ház földszintjén, az alábbi rendelési idő szerint:
Hétfő 11.45 – 17.45
Kedd 07.45 – 13.45
Szerda 11.45 – 17.45
Csütörtök 07.45 – 13.45
Péntek 07.45 – 13.45

Augusztus 20-án Államalapító Szent István király napja tiszteletére szervezett ünnepségre invitáljuk Önöket a Közösségi Ház előtti térre. A nyitó esemény Meggyes László festőművész kiállításának megnyitója lesz a Városi Galériában. Az ünnepi műsorban közreműködnek városunk kórusai és Szabó Gertrúd színművész. Ünnepi beszédet mond Szabó József polgármester és Dr. Völner Pál parlamenti államtitkár. 20 órától az Everdance társulat Dance Peron – Az állomás ritmusa című táncszínházi előadása lesz látható a színpadon. Az ünnepséget idén is tűzijátékkal koronázzuk meg.
 
Távolabbra tekintve, szeptemberben idén is megrendezésre kerülnek a hagyományos őszi rendezvényeink: a XII. Roxiget Rockzenei Fesztivál és Tehetségkutató Verseny, a XV. Csepel-szigeti Halászléfőző Verseny és a X. Szabacsi Nap.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester