Kiemelt rendezvényeink


A Szigetszentmiklósi NŐ

XII. Tanévzáró Koncert

Dimenziók

2019.05.16.

Májusi zsongás

„Itt van május elseje
Ó, szép május elseje,
Víg a szívem belseje,
Itt a fecskék
S verebecskék,
S feltámadtak a legyek.
Az idők örök folyóján,
Ah, e szagos, bús folyókán
Lefolyt, tudja-e kegyed?
Egy újabb házbérnegyed.”
/Tóth Árpád: Május elseje (részlet)/

 
Az idei május kissé esősebben indul, mint ahogy vártuk, már-már őszi-téli hangulatot idézve.
Mi azonban igyekszünk elcsípni a napsütéses, melegebb napokat, és különféle szabadtéri programmal készülünk, hogy előcsalogassuk a nyarat!
A hónapot a szokásos Majálissal indítottuk a munka ünnepén, ahol koncertekkel, játékokkal, sporttal pezsdítettünk fel minden kilátogatót.
Az édesanyákat köszöntjük ünnepi műsorral május 6-án az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében.
Május 10-én A boldogság nyomába eredtünk a Cinema Sziget filmklubban, ahol is Paulinyi Tamás író volt a vendégünk.
Május 11-én szombaton immáron 10. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál, mely egyben egy gasztro piac is lesz. Sok-sok színes program, koncert és ízkavalkád várt minden kilátogatót.
A Nemcsak Jazz Klub évadzáró koncertjére május 17-én kerül sor. Holdjárat címmel jelent meg Tompos Kátya második szóló albuma 2017 szeptemberében. A Holdjárat misztikus utazás, melynek a végén felkavaró vagy épp megnyugtató, összeolvasztó vagy szétválasztó, múlhatatlan vagy illékony szerelmek várnak ránk.
Május 18-án Lelki Egészségnap lesz a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Egész nap színes előadások várják az érdeklődőket.
Május 23-án Hősök Napja alkalmából ünnepi megemlékezést tartunk városunk I. és II. világháborúban hősi halált halt katonáinak tiszteletére. Reggeli órákban Lakihegyen, majd ezt követően a Kossuth Lajos utcában, ahol Maczkó Mária Magyar-Örökség-díjas, Príma-díjas énekművész előadását tekinthetik meg.
Május utolsó hétvégéjén a gyerekeknek szeretnénk kedveskedni a Gyermeknapok alkalmával. Nálunk senki nem unatkozhat: aszfalton rajzolunk, koncerteken szórakozunk, kézműveskedünk, játékosan ügyeskedünk, fakörhintázunk, légvárban ugrálunk, sárkányt készítünk, pónilovagolunk, és ha még ez sem lenne elég, kisvonatra pattanunk, hogy bejárjuk a város egyes szegleteit! 24-én a Szebeni úton az Erdei Gyermeknapon a Fabula Bábszínház Sátorbábszínházának előadását nézhetik meg a kicsik, 25-én pedig a Városi Könyvtár és Közösségi Házban a Betyáros Gyermeknapon a Belvárosi Betyárok várják a családokat.
Május 31-én pedig a
Városi Pedagógus Napra várjuk szeretettel városunk pedagógusait, hogy megköszönhessük egész éves fáradtságos munkájukat.
Júniusban is számos programmal kedveskedünk, úgy mint a Tanévzáró koncert a Carbonfools és az Ocho Macho zenekarokkal, valamint a hónap második felében a Szabadtéri Színházi Hétvégével, amelyen a Bál a Savoyban, Anconai Szerelmesek, Haverok, Buli, Bon-Bon c. előadásokon szórakozhatnak.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

2019.01.02.

Adománygyűjtés

Adománygyűjtés a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére
 
„A Szent Ferenc Alapítványnak az a célja, hogy a legkisebbeket, az elesett bajban lévő gyermekeket szeretné oktatni, nevelni, szakmai képzéssel felemelni oda, hogy ne koldusként, hanem megbecsült adófizető állampolgárként családot alapítva gyermeket vállalva, boldogan éljen a szeretteik körében.”
 
Csaba testvér ofm

 
Az Alapítvány részére a Városi Könyvtár és Közösségi Ház aulájában kihelyezett adománygyűjtő dobozba lehet az anyagi támogatást elhelyezni.
 
Támogatásukat befizethetik az adománygyűjtő doboz mellett elhelyezett csekken is illetve átutalhatják az Alapítvány számlaszámára is:
Magyar Külkereskedelmi Bank 10300002-20145639-00003285
 
További információk: szentferencalapitvany.org
 
A gyűjtés ideje: 2019. január 2 – november 30.
 
Az adománygyűjtés szervezője: Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Szigetszentmiklós, Tököli u. 19.

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester