derült 17,3°C  

Kiemelt rendezvényeink


Mókás Gyermeknap

Nemzeti Összetartozás Napja

IX. Tanévzáró Koncert

2016.05.02.

Az év ötödik hónapjában

Május a tavasz utolsó hónapja, előjáték a nyárhoz. A jó idő beköszöntével és a természet kizöldülésével az emberek is egyre jobban a szabadba kívánkoznak, és ezt a Városi Könyvtár és Közösségi ház is igyekszik segíteni.
 
Május elseje hagyományosan egy szabadtéri ünnep, akkor is ha a természet újjászületését, vagy ha a munkát ünnepeljük, ezért kerül megrendezésre a már megszokott rend szerint a Majális a Kéktón, ahol sportprogramok, gyerekprogramok és kiváló koncertek várják a látogatókat.
 
Május első vasárnapján ünnepeljük az anyák napját – a Sárgaház kedden, május 3-án tartja meg az ide tartozó programot a Szebeni úti Általános Iskola és Zeneiskola hangversenytermében, ahol Szabó József polgármester fog köszöntőt mondani.
 
Május 5-én újabb színvonalas kiállítás nyílik a Városi Galériában, Kéri Mihály festőművész kiállítását egészen május 26-ig lehet megtekinteni a kiállító teremben. A kultúra iránt fogékonyak a festészet után a zenében is megtalálhatják számításukat, hiszen május 7-én a Hallgasd Helyben élő rockzenei klub vendége a 20 éves születésnapját ünneplő Divina Machina lesz, akik számos vendéggel közös ünnepi koncertet fognak adni.
 
Gyomor nem marad majd üresen május 7-én a Nemzetközi Gasztronómiai Fesztiválon a Kéktó Szabadidő Parkban. Étkezés után célszerű az agyat ellazítani, a gondolkodást kiegyensúlyozni a Sárgaházban a gyerekek és felnőttek számára is elérhető agykontroll tanfolyamon.
 
Május 12-én újabb kiállításmegnyitóra kerül sor – ezúttal az Aula Galéria köszönti majd Desics Erzsébet Zsóka Jubileum című kiállítását.
 
Másnap, 13-án is a fiatal tehetségeké lesz a főszerep, hiszen a Csillag Születik Énekiskola ad majd anyák napi műsort a Közösségi Ház színháztermében. 20-án már a kevésbé fiatal, de igen tehetséges zenészek lépnek fel a Sárgaház falai között: a Nemcsak Jazz Klub évadzáró koncertjén a tizenkét tagú Budapest Voices a capella együttes fogja mai magyar underground zenekarok slágereit előadni.
 
Május végén a gyerekek kerülnek a figyelem középpontjába: 27-én a Lakihegyi Lakóparkban kerül megrendezésre a Zöldellő Gyermeknap, ahol a változatos programok és foglalkozások mellett a Hahó együttes felnőttek számára is szórakoztató koncertjét lehet meghallgatni.
 
Május 28-án is várja egy gyereknap a legkisebbeket: a Városi Könyvtár és Közösségi Ház épületében és parkolójában egész nap Mókás Gyermeknap lesz. A nap folyamán interaktív foglalkoztató sátrak, MókaTér zenés gyermekműsorok, gondolkodtató játékok, pónilovaglás, aszfaltrajz és még számtalan izgalmas és érdekes program szórakoztatja majd a gyerekeket.
 
A hónap végére egy szomorúbb hangvételű megemlékezés maradt: a Hősök napján a város I. és II. világháborús hősi halottaira fog emlékezni a Református templom előtti emlékműnél, ahol Kótai Róbert százados, tábori lelkész fog ünnepi beszédet és imát mondani.
 
Tehát ne feledjék az év ötödik hónapjában is Sárgaház!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester