derült 15,7°C  

Kiemelt rendezvényeink


Ünnepi hangverseny

VIII. Tanévzáró Koncert

A zene ünnepe

2015.05.06.

Elérkezett a május

Elérkezett a május, ezzel beköszöntött az igazi tavasz, így szabadtéri programokkal is várunk minden kedves érdeklődőt. Rögtön a hónap elején a jó időben a jó ízeké lesz a főszerep a Nemzetközi Gasztronómiai Fesztiválon, amelyen testvérvárosaink konyhájával is megismerkedhetnek a látogatók. A kulináris élményektől eltelve aznap este a Sziget Színház előadásában tekinthetik meg az „EDDA Musical – A Kör” című előadást.
Rengeteg kategóriában lehet jelentkezni a Városi Ifjúsági Ki Mit Tud?-ra, melyen Szigetszentmiklós ifjúsága mérheti össze tehetségét a zsűri előtt értékes nyereményekért. A szépirodalom szerelmesei sem maradnak program nélkül: Csengeri Zsuzsa „A hetedik napon” című új regényének bemutatója lesz megtekinthető a Városi Könyvtár és Közösségi Ház tárgyalótermében.
Városunk ipari teljesítményét idézi fel a Csepel Autógyári Nap két programja: a "Csepel Autó Gyártmánymúzeum megnyitó ünnepsége az ÁTI-Sziget Ipari Parkban és a családi délután, mely a József Attila Lakótelepen kerül megrendezésre – művészeti előadások, sakkverseny és retro koncert is várja majd a látogatókat az estig tartó rendezvényen. Érdemes minél előbb megvásárolni a jegyeket a Nemcsak Jazz Klub évadzáró koncertjére, Bíró Eszter és Falusi Mariann „Egy kicsit ide, egy kicsit oda” című közös előadására, melyen dinamikus, friss dalokat, igazi örömzenét lehet majd hallgatni.
A május vége minden évben a gyerekeké – Cirkuszos Gyermeknap várja majd a családokat a Lakihegyi Lakóparkban, ahol a legkisebbek változatos játékokon és programokon vehetnek részt. A fáradhatatlan fiatalokat rögtön másnap várja majd a Nosztalgia Gyermeknap, a Városi Könyvtár és Közösségi Ház épületében és parkolójában, ahol a múltidéző játékok segítségével megismerkedhetnek szüleik, nagyszüleik ifjúkorával.
Elsősorban a felnőttek számára lesz érdekes a Székely Miklós Városi Kórus fennállásának 15 éves jubileuma alkalmából rendezett ünnepi hangverseny. Az ünnepségek sora a Hősök napjával folytatódik, melyen a református templom előtti emlékműnél a két világháború áldozatairól emlékeznek meg az oda kilátogatók. Az emberveszteség után a összetartozásunkra is méltóképp emlékezhet a város lakossága, a Nemzeti Összetartozás Napján a Trianoni békediktátum aláírásának 95. évfordulója alkalmából szervez ünnepi műsort az önkormányzat.
A tanév vége felé a pedagógusokat köszönti a településünk a Városi Pedagógus Napon, így elismerve a tanítók-tanárok áldozatos munkáját. Az iskolai tanév zárásaként pedig elsősorban a diákoknak szól a Tanévzáró Koncert a Kéktó Szabadidő Parkban, ahol graffiti verseny, kvízjáték, valamint Majka és Curtis élő koncertje várja a fiatalokat.
 
Továbbra is szeretettel várjuk Önöket programjainkon!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester