enyhe szitálás 8,2°C  

Kiemelt rendezvényeink


Az egérfogó

"Az érzelmi intelligencia fejlesztése"

Frenk akusztik

2019.02.04.

Böjtelő hava

„Az egyházi kalendárium szerint a februárban kezdődő vasárnapok már a húsvétra néznek.
A februári időt azért hívják Februárnak (Halak hava), mivel a fabruare latin szó annyit tészen, mint megszentelni, megtisztítani. Ez volt szentelve (a pogányoknál) Februárnak, a tisztaság istenasszonyának, akit tisztelnek a gyermekszülő asszonyok, hogy őket természeti tisztátalanságokból megszabadítaná.”
/Tőkés István: Hétköznapok – ünnepnapok részlet/

 
Február hónapot bálozással nyitjuk, melyen a talpalávalót a Calypso zenekar biztosítja, a Miklósi Bál finom falatait pedig az Aranyfakanál vendéglő szolgáltatja.
Téli Gyermekszínházunk Az égig érő fával várja a kicsiket február 4-én, 5-én és 6-án.
A Cinema Sziget filmklubban február 8-án az Életmódváltó Klubnak 13-án, szerdán. Ájurvéda a mindennapi életben címmel tart előadást és könyvbemutatót.
Február 14-én a Szigetszentmiklósi Vöröskereszt szervezésében Véradás lesz a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
A Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozat keretein belül 3 programmal várjuk az érdeklődőket.
Február 15-én a Nemcsak Jazz Klub The Jazz Side Story koncertjét élvezhetik, 16-án a Farsangi Családi Délutánon karneválozhatnak, 17-én pedig Karinthy Frigyes: Hogyan kell bánni a férfiakkal? c. előadásán vehetnek részt a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
Február 21-én a Városi Galéria újabb kiállítással várja a művészet kedvelőket, ezúttal a Hoffman-gyűjtemény ékköveit tekinthetik meg. A kiállítás március 20-áig látogatható.
A Veres1Színház jóvoltából Agatha Christie: Az egérfogó c. színdarabja látogat el a Szebeni úti Hangversenyterembe 24-én.
Február 27-én komolyabb témát boncolgatunk – a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Sorsfordító Napok történelmi ismeretterjesztő előadást tartunk. Ezúttal A Tanácsköztársaság története 1919. címmel hallgathatják meg Dr. Ligeti Dávid PhD előadását.
Márciusban is változatos programokkal várjuk kedves Látogatóinkat. A hónap első az Életmódváltó Klub és a Cinema Sziget Filmklub várja látogatóit, készülünk a Tavaszi Babaruha Börzével, színházi előadással és természetesen az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharcra is megemlékezünk.

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester