nagyrészt felhős 2,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


Hallgasd helyben!

Népdalok a kornak

Húsvéti Családi Délután

2018.02.02.

Böjtelő hava

„Az egyházi kalendárium szerint a februárban kezdődő vasárnapok már a húsvétra néznek.
A februári időt azért hívják Februárnak (Halak hava), mivel a fabruare latin szó annyit tészen, mint megszentelni, megtisztítani. Ez volt szentelve (a pogányoknál) Februárnak, a tisztaság istenasszonyának, akit tisztelnek a gyermekszülő asszonyok, hogy őket természeti tisztátalanságokból megszabadítaná.”
/Tőkés István: Hétköznapok – ünnepnapok részlet

 
A februárt A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében indítjuk három programunkkal.
Február 2-án Várfi Sándor: Szeretem magát! című zenés játékára invitáljuk Önöket.
Nóti Károly a legnagyobb magyar kabaréjelenet-írók egyike. Ám – mint minden művész – a kiválósághoz vezető úton olykor megtorpant. Az előadás ezt a pillanatot ragadja meg. Vadnay László, Nóti Károly és más szerzők igazán nevettető találkozásai és írásai adják a műsort átható komikus hangulatot, melyet a kor legjobb dalai tesznek még színesebbé.
Február 3. a gyerekeké! A Városi Galériában a „Színes praclik” délelőttjén az 1-4 éves gyermekeket várjuk Nagy-Szilvási Gabriella képzőművész „Időtlen anyaság” című kiállításához kapcsolódó foglalkozásra. Emellett a Szivárvány c. zenés, verses kergetőzés várja a kicsiket.
Délután pedig a Kiskalász zenekar családi koncertet ad a Farsangi Családi Délután keretein belül.
A koncertet követően kézműves játszóházban is részt vehetnek, a jelmezben érkezőket pedig díjazzuk!
Február 13-án a Szigetszentmiklósi Vöröskereszt jóvoltából Véradás lesz a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
Ha szeretné tudni mit hoz Ön számára a 2018-as év a kínai asztrológia tükrében, látogasson el Életmódváltó Klubunk előadására február 15-én!
Február 16-án a Nemcsak Jazz Klubban fellép Farkas Gábor Gábriel és Triója. Farkas Gábor Gábriel műsorával ezúttal példaképe, Tony Bennett előtt adózik.
Február 17-én a Zenesziget Alapítvány tartja Farsangi mulatságát a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
Továbbra is a táncé a főszerep: 17-én báli hangulatot varázsolunk a Városi Sportcsarnokba. Aki szereti a jó zenét, szeret táncolni és közben finom ételeket kóstolni, a Miklósi Bál tökéletes választás számára! A báli zenét a Salami Brothers, a vacsorát pedig az Aranyfakanál Vendéglő konyhafőnöke szolgáltatja.
Február 21-én komolyabb témát boncolgatunk – a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Sorsfordító előadáson vehetnek részt. Ezúttal Matúz Gábor „Nincs kegyelem” c. filmje kerül levetítésre.
Február 22-én még a múltba tekintünk vissza, ám egy más, vidámabb témában. Ismét a gyerekekre figyelünk, nekik készülünk zenei ismeretterjesztő előadásunkkal, az Elmúlt Korok Muzsikájával. A sorozat első részében a Reneszánsz kor zenei világába avatjuk be az iskolás gyerekeket.
A Cinema Sziget Filmklub újabb vetítésével várja a filmkedvelőket február 23-án. Saul fia lesz látható a Nemzedékek Házában, ahol Pion István szereplővel beszélgetünk.
A Magyar-Finn Baráti Kör a Finn kultúra napjáról emlékezik meg szintén február 23-án.
Február 24-én egy zenés vígjátékra hívjuk Önöket a Pódium Színház előadásában. Harsányi Gábor: Édes alkony c. darabját tekinthetik meg.
Az érdeklődőket várja február 24-én a Hallgasd Helyben! könnyűzenei klub. „Hibrid harmóniák”, azaz szimfonikus progresszív jazz-rock műsor fültanúi lehetnek a Fugato Orchestra koncertjén Tátrai Tibor vendégszereplésével.
 
Márciusban is változatos programokkal várjuk kedves Látogatóinkat. A hónap első felében Nőnapi színházi műsorral, Babaruha Börzével készülünk és természetesen az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójára is megemlékezünk.

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester