részben felhős 9,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


Cinema Sziget Filmklub

"Szeretem magát!

"Időtlen anyaság"

2018.01.02.

Újévi hangulat

„Csorduljon sok jóval a sok jövő hónap,
Rossz nap elmaradjon, több legyen a jó nap,
A rossz úgy se jöjjön, ha ki tán hivatja, -
Ez legyen az új év legszebbik divatja!”
/Tóth Árpád: Január/

 
Sikerekben gazdag, Boldog Új Évet kívánunk minden kedves Olvasónknak, Látogatónknak!
Reméljük kipihenték a 2017-es év fáradalmait, a 2018-as évet pedig újult erővel kezdik!
A Városi Könyvtár és Közösségi Ház az újesztendőben is számos rendezvénnyel, programmal készül!
Az Újévet egy nagyszerű Gálakoncerttel nyitjuk január 7-én! A Duna Szimfonikus Zenekar teremt bécsi hangulatot Deák András karnagy vezényletével. Vendégművészként Bordás Barbarát, Vörös Editet, Rosta Claudiát, Lőrincz Andreát és Mező Zoltánt láthatjuk a színpadon.
Január 14-én Táplálkozás restaurálás tanfolyam indul Haris Éva, egészségügyi szaktanár, a Diéta Profi Táplálkozás Restaurálók vezetőjével. Tesztekkel, mérésekkel, értékelésekkel, elméleti és gyakorlati tanácsokkal segítenek a személyre szabott táplálkozás kialakításában, mely az egészséges élet alapja. Jelentkezni január 10-ig lehet a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
Az egészséges életmódra törekvőknek ajánljuk január 18-án az Életmódváltó Klub évadnyitó előadását. „Változtass, hogy változhass! – A testünkben rejlenek a válaszok” címmel tart előadást Zádrovich Aliz, szomatodráma játékvezető, test-lélek terapeuta.
Január 22-én ünnepelje velünk a Magyar Kultúra Napját! Az ünnepi műsorban Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó előadására invitáljuk Önöket, az aulában pedig népművészeti alkotásokat csodálhatnak meg.
A Városi Galéria 2018-as évnyitó kiállításán gyönyörű témában készült műveket sorakoztat fel „Időtlen anyaság” címmel. A képzőművészeti alkotásokat Nagy-Szilvási Gabriella készítette. Családbarát programként gyermekfelügyeletet biztosítunk a helyszínen.
A Magyar-Finn Baráti Kör január 26-án tartja évnyitó rendezvényét a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
Szintén 26-án este a Nemcsak Jazz Klub várja a nagyérdeműt, hogy meghallgassák Gryllus Dániel – Gryllus Vilmos valamint Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák Hatvankilenc c. ikeralbumának bemutatóját. Az ikeralbumra a rackák – a koncertjeiken már kiforrott – számait vették fel, aztán rackakísérettel a Gryllus testvérek szerzeményeit – Kiss Anna, Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Szepesi Attila verseivel, mindezt ’69-es hangulatban, egy legendás Nashville hangstúdióban.
Január 27-én a Közösségi Ház szervezésében új klubot indítunk! A Cinema Sziget Filmklub havi 1 alkalommal jelentkezik filmvetítéssel, meghívott vendéggel, akivel Petró Karesz körüljárja az aktuális film témáját, érdekességeit, amelynek folyamában a közönség részvételére is feltétlen számítunk! Első alkalommal Nagy Ervin főszereplésével a Kincsem című, Herendi Gábor rendezésében készült magyar alkotás kerül vetítésre, mely a „magyar csodaló” történetéből merítkezik. Ez alkalommal a film forgatókönyvírója, Hegedűs Bálint osztja meg velünk gondolatait, tapasztalatait.
Január 29-én, 30-án és 31-én Téli Gyermekszínházi előadásokra várjuk az óvodás, kisiskolás csoportokat! A Magyar Népmese Színház előadásában a Rózsavitéz c. kalotaszegi népmesét láthatják a gyerekek.
 
A februárt a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat részeként nyitjuk zenés kabaré előadással, a Városi Galériában gyerekek számára foglalkozással, valamint Farsangi Családi Délutánnal.
A báli hangulatot kedvelőknek ajánljuk február 17-én a Miklósi Bált, ahol a Salami Brothers zenekar szolgáltatja majd a talpalávalót!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester