derült 0,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


Pribojszki Mátyás Band

Zenéről könnyedén

Zenéről könnyedén

2017.01.02.

Boldogasszony hava

„Folyjon ez esztendő kívánt békességben,
Kívánom, boldogul múljon, menjen végben.
Maradjon meg édes hazánk csendességben,
Mindenekre áldás szálljon nagy bőségben.”
 
/Kalendáriumi versezet/

 
Reméljük mindenki kipihente a 2016-os év fáradalmait, az év végi hajtást, készülődést és újult erővel néz a 2017-es év elé!
A Városi Könyvtár és Közösségi Ház sem tétlenkedik, az újesztendőben is számos rendezvénnyel, programmal készülünk!
 
Az Újévet egy nagyszerű Gálakoncerttel nyitjuk január 8-án, amelyen Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és a Kecskeméti Szimfonikus zenekar lép fel Rácz Márton vezényletével. Vendégművészként Bordás Barbarát és Vörös Editet láthatják/hallhatják.
 
A Városi Galéria és a NidiArt Galéria együttműködésében jött létre a Jobbtekés kreatív foglalkozás, amelyre általános iskoláskorú gyermekeket várunk január 14-én szombaton. A program a Jobbtekés portré rajzok és festmények című kiállításhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás a módszer bemutatása céljából.
 
Január 19-én az Életmódváltó Klub évadnyitó előadásában betekintést nyerhetünk az asszertív kommunikáció rejtelmeibe. Tamás Kata kommunikációs tanácsadó 4 egyszerű lépést mutat be a jobb otthoni és munkahelyi kapcsolatok létrehozása, javítása érdekében.
 
Január 20-án ünnepelje velünk a Magyar Kultúra Napját! Alex Fender és Hrutka Róbert zenés irodalmi előadásában „Egy est Pilinszkyvel” című ünnepi műsorunkat láthatják. Az előadásra reflektálva a színház előtti térben bemutatjuk Pilinszky János kortársaihoz fűződő viszonyulásait.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából S. Becz Pál tiszteletére tartja a Magyar-Finn Baráti Kör rendezvényét január 27-én.
 
Szintén 27-én este a Nemcsak Jazz Klub várja a nagyérdeműt, hogy meghallgassák a Pribojszki Mátyás Band My Stories c. új lemezének bemutatóját. A zenekar stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke funky érzésekkel.
 
Január 28-a szombat újfent a gyerekeké, akiket ezúttal a Farsangi Családi délutánra várunk. 16.00 órától Gryllus Vilmos: Maszkabál c. koncertjét élvezhetik, 17.00 órától pedig Farsangi kézműves játszóház várja a kicsiket. A jelmezben érkezőket értékeljük! A programra minden jegy elkelt!
 
Tartsanak velünk januári rendezvényeinkre is!
 
A február sem telik majd eseménytelenül, előzetesen ajánljuk figyelmükbe a Miklósi Bált a Városi Sportcsarnokban, 11-én szombaton!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester