nagyrészt felhős 9,1°C  

Kiemelt rendezvényeink


Tavaszi Babaruha Börze

Koszorúzás és ünnepi műsor

Asztal Társaság Képzőművész Csoport

2015.02.12.

Előbújó napsugarak

Február végéhez közeledve lassan elmúlik a farsangi időszak, és a mulatozás helyét átveszi testünk és szellemünk művelése, fejlesztése. Reméljük mindenki ki tudta venni a részét az ünnepi kavalkádból, de ha nem, a Zenesziget Alapítvány még kínál egy utolsó lehetőséget a jelmezes felvonulásra a Zenesziget Farsangon, ahol zenés műsorral egybekötött jelmezverseny gondoskodik a megfelelő hangulatról.
Rákövetkező héten a Sorsfordító Napok rendezvény keretében, a Kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tart előadást Dr. Szakály Sándor történész, ahol a kommunista diktatúra hatását vizsgálja majd az 1944-1956 közötti Magyarország történelmében.
Hónap végén indul útjára az Elmúlt Korok Muzsikája című zenés előadássorozat, ahol egy-egy rendhagyó énekóra keretében ismerkedhetnek meg a tanulók zenekarokkal és hangszereikkel koncertszerű formában. Az első előadás vendége a Belmondo zenekar lesz, akik az egyik legnépszerűbb rádiós slágerük, a „Lesz, volt, van” segítségével mutatják be a diákoknak a könnyűzene történelmét és a stílusok fejlődését.
Ebben a hónapban is tartogatunk csemegét a képzőművészetek szerelmeseinek, hiszen ezúttal az Asztal Társaság Képzőművész Csoport alkotásaiból tekinthetnek meg az érdeklődők egy kiállítást a Városi Galériában. A kiállítást megnyitja: P. Szabó Ernő művészettörténész, művészeti író. Látogatóinknak ezúttal is kellemes zenével és finomságokkal kedveskedünk.
Ha rajonganak a musicalekért, akkor egy premier előadásra invitáljuk Önöket az Új Általános és Zeneiskola Hangversenytermébe. A Szigetszentmiklósi Sziget Színház, Pintér Tibor rendezésével, Cervantes legendás regényének musical változatát dolgozta fel. A La Mancha lovagja című darabban szerepet vállal Pintér Tibor, Várfi Sándor és Mohácsi Márk is.
Persze februárban is dübörög majd a Hallgasd Helyben! Az élő rockzenei klub e havi vendége lesz az Impromptu zenekar. A Batthyány Kázmér Gimnázium növendékeiből alakult zenekar 2014-ben megnyerte az Ifjúsági Ki Mit Tud hangszeres zene kategóriáját. A fiatalokból álló zenekar saját számokkal készül, melyeket akusztikus hangszereken adnak elő pop-rock stílusban.
Őket követik a Fatal Error zenekar tagjai, akik a 2014-es Roxiget tehetségkutató fesztivál első díját hozták el. A fiúk energiája lehengerlő és emellé páratlan zenei érzék is társul, így garantált a jó hangulat. Aki szeretne egy remek estét eltölteni a rock jegyében, vagy maga mögött hagyni a fárasztó hétköznapokat, azoknak mindenképp ajánljuk.
 
Várjuk Önöket szeretettel programjainkon és a Könyvtárunkban is!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester