derült 6,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


"Fűben, fában orvosság"

Erzsébet-Katalin napi gála

Szigetszentmiklósi Újévi Gálakoncert

2018.10.27.

Őszutó

„Lefonnyadt rég az áfonya,
deres a medve lábnyoma.
Lecsupaszult a málnavész.
Minden toboz a földre néz.
Hályogos szemmel pillogat
olykor néhányat még a nap.
Se cirpelés, se csipogás,
hallgat minden kis muzsikás.
Csak a szél, csak a szél,
egyedül ő zenél.”
 
/Kányádi Sándor: Novemberi szél/

 
A november eleje mindig a megemlékezésről, egy kis elmélyedésről szól. Szigetszentmiklós halottainkat emlékére Mindenszentek napján hangversenyre invitáljuk Önöket. Mozart Requiem-jét hallgathatják meg a Szent Miklós Római Katolikus Templomban.
 
A hónap további részét vidámabb hangulatúra tervezzük, 9-én már a Nemcsak Jazz Klubban hódolhatnak a zene örömének. A Rafael Mário Trio koncertezik a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. A 2014-ben alakult zenekar rendszeres fellépője a budapesti jazz életnek és számos vidéki jazz fesztiválnak is.
 
Szent Márton napja alkalmából 10-én Márton Napi Családi Délutánra hívjuk a családokat! A Kifli Zenekar ismerős dallamokkal szórakoztatja a kicsiket, akiket a koncert után kézműves játszóházzal, majd lámpás készítéssel és felvonulással várunk.
 
10-én este a Cinema Sziget Filmklub jelentkezik a Férfibecsület c. amerikai filmdrámával. A sötét bőrű katonabúvár kemény megpróbáltatásokon megy keresztül, mégsem hajlandó feladni hivatását. A filmről, a szakma kihívásairól Márton Róbert mesterbúvárral beszélgetünk.
 
A színház kedvelőknek 11-én kedvezünk a Ne most drágám! c. vígjátékkal. A Veres1színház előadásában tekinthetik meg az egyre szaporodó szerelmi viszonyokat, szövevényes szálakat és világi örömöket.
 
November 12-18. között a Városi Könyvtár és Közösségi Ház a Bibliai Hétnek ad otthont. A Szigetszentmiklósi Keresztény Egyházak ökumenikus előadásokkal készülnek „A szépség, mint Istenhez vezető út” témájában, melyhez 16-án kortárs képzőművészeti kiállítás is kapcsolódik a Városi Galériában.
 
A Magyar Nyelv Napja alkalmából a „Lelkem Aranyom” kétszereplős monodrámára hívjuk és várjuk Önöket Turek Miklós színművész előadásában.
 
November 17-én az Őszi Családi Könyvtárnapot se hagyják ki! A gyermekeket társasjáték klub és kézműves foglalkozások várják a Gyerekkönyvtárban. Az Olvass Miklós olvasásnépszerűsítő verseny eredményhirdetésére is sor kerül. Az Aula Könyvtárban kiállítást tekinthetnek meg Könyvtárunk legújabb könyveiből. Lehetőség nyílik ingyenesen DVD, CD és hangoskönyv kölcsönzésére is. Mindemellett Diafilm vetítéssel, „Írasd be hozzánk Anyát vagy Apát, akár a Nagyit” akcióval, könyves zsákbamacskával és könyvvásárral készülünk.
A délelőtt folyamán Író-olvasó találkozót tartunk Dr. Martinkó Károly íróval.
 
November 21-én, új időpontban az Életmódváltó Klub várja mindazokat, akik többet szeretnének megtudni a gyógynövények használatáról. „Fűben, fában orvosság” címmel tart előadást Végh Balázsné Kállai Magdolna székely népgyógyász, fitoterapeuta.
 
25-én az Erzsébet-Katalin napi gálaműsoron fellép Békefi Viktória és Mező Zoltán, mellettük pedig ifjú tehetségeink, az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Magánének Tanszak és a Musical Tanszak növendékei, a Hangversenyteremben.
 
A Szigetszentmiklósi Vöröskereszt véradást tart a Városi Könyvtár és Közösségi Ház épületében november 29-én.
 
A decembert már az adventi készülődés és Mikulás-várás jegyében kezdjük.
Tartsanak velünk idén is az Adventi Vasárnapra, zenei, színház és karácsonyi filmes programjainkra!
 

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester