ködfoltok 9,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


Megemlékezés

Őszi Babaruha Börze

Hallgasd helyben!

2017.09.20.

Bábos Mesekuckó

Örömmel adunk hírt legújabb baba-mama foglalkozásunkról:
Októbertől Szőke Anna vezetésével szerdánként 10.30-11.30 óra
között Bábos Mesekuckó foglalkozás indul.
Bábjáték, mesetorna, maszatolás 1-4 éves kor között.
 
További információ: babosmesekucko.hu
Szeretettel vár minden babát-mamát:
Szőke Anna

2017.09.20.

Ingyenes rovásíró tanfolyam

2017. szeptember 19-én ingyenes rovásíró tanfolyam indult intézményünkben.
A foglalkozások kéthetente kedden 18.00 órai kezdettel zajlanak.
 
Programok, témakörök:
a rovás ABC elsajátítása; írás, olvasás gyakorlása rovás betűkkel; irodalmi művek megismerése; őstörténeti kiselőadások; a spiritualitás szerepe a rovásban; őseink tudásának felelevenítése
További felvilágosítás: 30/948-2480
 
Gyermekeket és felnőtteket egyaránt szeretettel várnak a szervezők.

2017.08.31.

Szeptemberi köszöntő

„S kopogtatás nélkül benyit
az ősz, adója legjobb jónak;
az érett magzatot hozó
anya: a kilencedik hónap.”
 
/Somlyó Zoltán: Szeptember – részlet/

 
A nyári szabadságolások leteltek, mindenki újult erővel folytatja az évet. Reméljük kedves látogatóink is feltöltődve vetik bele magukat újra a tanulásba, munkába.
Szeptembertől mi is számos programmal várjuk vissza Önöket!
 
A hónap 2. napján a XIII. Roxiget rockzenei fesztivál és tehetségkutató zenei rendezvényre várjuk a rockzene kedvelőket! Az amatőr zenekarok élő döntője és az eredményhirdetés után fellép a Lucy, a Parafrázis, a No Respect és a Divina Machina zenekar. Az esti nagyágyúk pedig a Depresszió és az Anna and the Barbies zenekarok lesznek. A koncertek mellett kiegészítő programok várják a kedves látogatókat: Segway ügyességi program a Sziget Motor Team-el, GigaBike, angolszász kocsmakvíz játék a QuizNight-al.
 
Szeptember 9-én a főzni szerető csapatokat várjuk a XV. Csepel-szigeti Halászléfőző Versenyre a Kéktó Szabadidő Parkba. A 6 legjobb halászlevet értékes nyereményekkel díjazzuk!
A rendezvényre 13.00 órakor megérkezik a Szigetszentmiklósi Lovas Klub Szüreti Lovas Felvonulása.
 
14-én az Anyatej Világnapja alkalmából a kisgyermekükkel otthon lévő anyukákat tanácsadásokkal, termékbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, bábos mesekuckó bemutatóval, ringatóval várja a Védőnő Szolgálat a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. A 1,5-3 éves korú gyermekeket az Aranyszamár Bábszínház várja Körforgás c. babaszínházi előadásukkal.
 
Városunk hagyományőrző rendezvényére szeptember 16-án kerül sor az Árpád utcában. A XI. Szabacsi Napon idén is színes lesz a programkínálat.
A délelőtti órákban Gólyalábas hívogató a Kócos Cirkusz társulattal, őket követi Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje. Természetesen idén is a Térzenéről az Ádám Jenő Zeneiskola Fúvószenekara gondoskodik, és művészeti csoportok bemutatkozására is sor kerül. Az esti színpadi műsorról Mahó Andrea Nagy Sándorral, utánuk pedig Bereczki Zoltán gondoskodik.
A színpadi programok mellett a portákon is különféle programokkal készülünk a látogatóknak. A Szabacs Udvarban a miklósi egyesületek háziasszonyainak főztjét kóstolhatják meg, a Jakab Portán a Kossuth Kertbarát Kör termésbemutatója lesz megtekinthető, a Hordai Portán pedig postakiállítás a Magyar Posta 150. évfordulója alkalmából. A Helytörténeti Gyűjteményben és az Ádám Jenő Emlékházban egész napos tárlatvezetésen vehetnek részt. A gyerekek a Nép Játékok Udvarában játszhatnak a népi játszótéren, valamint felülhetnek a fakörhintára is. A Demián Portán Népmeseországban érezhetik magukat, ahol mesék, ügyességi játékok, ajándékok, kvízek, kézműves foglalkozások várják a kicsiket.
 
Szeptember 21-én az Aula Galériában a Szigetszentmiklósi Alkotókör Baráti Társaság „Az alkotás öröméért…” c. kiállítására invitáljuk Önöket.
 
24-én Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából lemezbemutató koncertet hallgathatnak meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében.
 
Szeptember 25-27. között a Mesebolt Bábszínház „Hoppláda” c. előadása várja a gyermekcsoportokat.
 
A Magyar Népmese Napja alkalmából idén is megrendezzük a Benedek Elek mesemondó versenyt szeptember 27-28-án. A versenyre a 6-14 éves szigetszentmiklósi tanulók jelentkezhetnek saját iskolájukban. Jelentkezési határidő: szeptember 21.
 
Szeptember 30-án a Patak Fesztivál keretein belül Szemadám György festőművész, művészeti író önálló kiállítás megnyitójára hívjuk a kedves érdeklődőket. A kiállítás október 30-ig tekinthető meg.
 
Az október hónap sem telik majd eseménytelenül! Megrendezésre kerül az Országos Könyvtári Napok rendezvényünk, megemlékezést tartunk az Aradi vértanúkról, ismét sor kerül az Akció Festészetre és megnyitja új évadát az Életmódváltó Klub is!
 
Számítunk szíves részvételükre!

2017.08.31.

Veterán Csepelek a Kamion EB-n

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezték meg a Hungaroringen a Kamion Európa Bajnokságot és Kamionos Fesztivált, melynek kísérőprogramjai között a Csepel Autó Gyártmánymúzeum is képviseltette magát. A múzeum tárlatáról négy üzemképes jármű állt ki a versenypálya 1-es kanyarja által közbefogott parkolóba – a rendezvény legöregebb járművei hatalmas népszerűségnek örvendtek, a két nap alatt több ezren tekintették meg őket.
A rengeteg látogató a jó helyszín mellett Békés György, a Gyártmánymúzeum tárlatvezetőjének kiváló előadásai miatt is szívesen időzött a veterán járművek között. A katonaviselt látogatók számára a két D-344-es és D-566-os kamion volt a legérdekesebb, de kellemesen nosztalgikus emlékeket hozott felszínre a D-705-ös Kázmér látványa a tapasztalt kamionosokban.
Az Európa Bajnokságon összetettben második helyen álló Kiss Norbert számára is érdekesek voltak a régi kamionok. A bajnokság másnapján ellátogatott az ÁTI-Sziget Ipari Park területén működő Gyártmánymúzeumba, ahol a tárlat megtekintése mellett versenyeredményeiről és terveiről beszélt a DunaMédia Televíziónak.
A kamionos történelem e fontos darabja jövőre is képviseltetni fogja magát a Kamion EB-n, a tervek szerint a Csepelek mellé a magyar kamion- és buszgyártás más híres darabjai, Rábák és Ikarusok is csatlakoznak majd.
 
-vkkh-

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester