talajmenti köd 9,2°C  

Kiemelt rendezvényeink


VII. Gasztronómiai Fesztivál

Budapest Voices

Jubileum

2016.04.28.

Forgalomkorlátozás - Miklósi Majális

A Kéktó Szabadidőparkban 2016. május 1-jén kerül sor a Miklósi Majális rendezvényre.
 
A rendezvény ideje alatt a forgalmi rendben változás lesz.
06.30 és 20.00 óra között a Diófa utcában csak a Duna irányába, a Jegenye utcában pedig csak a város irányába lehet majd közlekedni. Indokolt esetben a hatóságok egyéb korlátozásokat is alkalmazhatnak.
A szervezők kérik, hogy aki teheti gyalogosan közelítse meg a Kéktót illetve hogy a gépjárművezetők legyenek türelemmel egymás és a gyalogosan közlekedők iránt.
A közlekedést és a parkolást a rendőrség, a polgárőrség és a közterület felügyelet fogja irányítani és segíteni.
 
A közlekedők türelmét és megértését kérjük.

2016.04.01.

Április te szeszélyes...

Tombol a tavasz, ilyenkor már mindenki a szabadba kívánkozik. A természet ébredezésének vidám hónapjában a Városi Könyvtár és Közösségi Ház változatos programokkal készül Szigetszentmiklós lakói számára.
 
Rögtön április első hétfőjén és keddjén, 4-én és 5-én az Aranyszamár Bábszínház tart Tavaszi Gyermekszínházat, ahol a gyerekek megismerkedhetnek az erdő csodálatos teremtményeivel. Az előadás Wass Albert Erdők és tavak könyve alapján íródott. A hét végén, 8-9-én is a színházé a főszerep: a Szigetszentmiklósi Sziget Színház premierjét, a Szekeres Géza és Bradányi Iván által írott Cyrano című romantikus musicalt tekinthetik meg az érdeklődők. A csendesebb művészeti ágak tisztelőinek is kedvez a programkínálat: április 7-én nyílik meg Domján Gábor festőművész kiállítása a Városi Galériában, amely 28-áig lesz megtekinthető.
 
13-án is a kultúráé lesz a főszerep, hiszen a Magyar Költészet Napja alkalmából Turek Miklós színművész ad irodalmi estet József Attila költeményeiből válogatva.
 
Az életmódváltás iránt érdeklődőknek is kedvez ez a hónap. Április 12-én Domján Gábor tart ingyenes Agykontroll tanfolyami tájékoztatót José Silva módszeréről, melyet sokak örömére már 1990 óta oktat. A rá következő szombaton, 16-án a Városi Egészségnap várja látogatóit a Kossuth Lajos utcában és Bíró Lajos Általános Iskolában. 21-én csütörtökön pedig a nagy sikerű Tavaszi Életmód Nap kerül megrendezésre a Sárgaház falai között. Itt az érdeklődők számos terméket, módszert kipróbálhatnak, és vásárolhatnak is – például grafológia, talpmasszázs, tibeti energetikai kezelés vagy éppen Tarot-kártya is mindenki rendelkezésére áll majd.
 
21-én egyúttal a sikeres zenei ismeretterjesztő előadássorozat is megtekinthető lesz – Zenéről Könnyedén, immár harmadszor. Ezúttal a Szőke Nikoletta Quartet lesz a vendég az Általános Iskola és Zeneiskola Hangversenytermében. Másnap is folytatódnak a zenei csemegék, a zene szerelmesei a Nemcsak Jazz Klubra is eljöhetnek a Közösségi Házba, ahol a Cirkusz-KA, valamint Szabó Enikő és zenekara lép fel. Az előbbi együttest Szlávics Anna és Rock Tamás párosa alkotja, akik 2006 óta alakítják zenéjük mással össze nem téveszthető atmoszféráját, Szabó Enikő pedig számos zenei stílusban alkot: népzene, jazz, rock, underground is közel áll hozzá, a Nemcsak Jazz Klub estjére pedig saját lemezével érkezik.
 
Április 24-én a Városi Könyvtár és Közösségi Ház rendezvénycsaládjának legújabb tagja debütál: ekkor kerül megrendezésre az I. Miklósi Futónap, melyen bárki nevezhet – a négy közül a legrövidebb táv 800 méter, de a szívósabbak akár 21 km-en is próbára tehetik magukat.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester