elszórtan felhős 4,2°C  

Kiemelt rendezvényeink


Út az 1956-os forradalomig - Nemzetközi kitekintés

Hallgasd helyben!

Zenéről könnyedén

2016.02.01.

Ha február akkor farsang!

Elérkezett a február, a farsang időszaka. A farsang a vízkereszttől húshagyókeddig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsanghoz nem kötődik jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül. Lássuk, ebben a hónapban milyen rendezvényeket kínál Önöknek a Városi Könyvtár és Közösségi Ház.
 
A farsang legmulatságosabb része a jelmezbál, ahol kis időre kibújhatunk a hétköznapi szerepeinkből és kipróbálhatunk valami újat. Ennek első lehetőségét a Kiskalász zenekar Hepehupa című családi koncertje teremti meg a Farsangi Családi Délutánon, ahol a jelmezben érkezők bemutatkozhatnak a színpadon. Az előadást kézműves játszóház és farsangi kézműves foglalkozások zárják.
 
A mulatozás mellett továbbra sem szabad megfeledkeznünk egészségünkről. Az érdeklődők ebben a hónapban a Ho'oponopono módszerrel ismerkedhetnek meg az Életmódváltó Klub keretében. Az előadás mottója: „Az élet legkönnyebb útja.” Engedd el a múltat, élj a jelenben és változtasd meg az életed mindörökre. Az est előadója Móra Klára, a Mabel Klatz magyarországi képviselője, kiadója.
 
Másnap közkedvelt rendezvénysorozatunk újabb állomásához érkezünk. A Nemcsak Jazz Klub e havi vendége az Éliás Jr. Trió zenekar lesz. Éliás Gyula Jr. a budapesti élő zenés klubok legkeresettebb alakja, a magyar klubélet egyik meghatározó és egyben legsokoldalúbb egyénisége, énekművésze. Stílusa „jazzesen popos és poposan jazzes”. Repertoárja a saját szerzeményein túl a legnagyobb világslágerekig terjed, Barry White-tól Máté Péter-en át Maroon 5-ig.
 
Intézményünkben az utolsó farsangolási lehetőséget a Zenesziget Alapítvány ünnepi kavalkádja kínálja. Az érdeklődők jelmezes felvonuláson vehetnek részt a Zenesziget Farsangon, ahol zenés műsorral egybekötött jelmezverseny gondoskodik a megfelelő hangulatról.
 
A következő héten a Sorsfordító Napok elnevezésű rendezvény keretében, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából tart előadást Dr. Rácz János történész, Út az 1956-os forradalomig – Nemzetközi kitekintés címmel.
 
Ebben a hónapban kezdődik a tavaly útjára indult, nagysikerű Elmúlt Korok Muzsikája című zenés előadássorozat utódrendezvénye, Zenéről Könnyedén címmel. A koncertszerű zenei ismeretterjesztő rendezvény első alkalma Megzenésített versek címmel a Kávészünet együttes Trendhagyó zenés irodalom órája lesz. A következő két előadás márciusban és áprilisban lesz meghallgatható.
 
A hónap utolsó hétvégéjének szombat estéje a tehetséges helyi fiatal zenekaroké. A Hallgasd Helyben élő rockzenei klub e havi előadói a 2003-ban alakult, irish rockot játszó Lazy Twins Cover Band, és a magyar népzenei, rock, ska, punk, balkán műfajokat egybegyúró Barabonto zenekar.
 
Vasárnap este pedig ismét megtekinthetik az érdeklődők A dzsungel könyve musicalt a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tolmácsolásában.
 
Márciusban is várjuk szeretettel Önöket a rendezvényeinkre. A Német Nemzetiségi Klub Nőnapi előadása, és a Szigetszentmiklósi Sziget Színház A kaktusz virága című zenés játéka mellett megrendezésre kerül a Tavaszi Babaruha Börze és március hónapban előadást tart városunkban Pál Feri Atya!
 
Töltse velünk szabadidejét!

2016.01.28.

Pro Urbe Szigetszentmiklós

Örömmel tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy 2016. január 22-én a Magyar Kultúra Napja rendezvény keretében a Városi Könyvtár és Közösségi Ház kollektívája, az Intézmény Pro Urbe-díjban részesült.
Az elismerést Szigetszentmiklós Város Képviselő-testülete egyhangú döntéssel ítélte meg Intézményünk számára, a díjat Szabó József polgármester adta át.
 
Az elismerésről szóló táblát az épület külső homlokzatán, a bejárat mellett fogjuk elhelyezni.
A Városi Könyvtár és Közösségi Ház valamennyi munkatársa nevében köszönjük a kitüntető díjat.
A jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy a város lakossága örömmel látogassa rendezvényeinket.
 
Lázár Gergő
igazgató

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester