derült 31,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


Miklósi Majális

Városi Anyák Napja

Szóról szóra

2018.04.19.

Forgalomkorlátozás - Miklósi Futónap

2018. április 22-án zajlik a Miklósi Futónap elnevezésű rendezvény, melynek gyülekező- és eseményközpontja a Városi Sportcsarnok lesz.
 
Ehhez kapcsolódóan forgalomkorlátozásokra kell számítani.
 
1. Forgalmi rendben változás lesz. Április 22-én reggel 7 órától várhatóan 15 óráig
- a Szebeni utca, a Massányi Károly utca és a Gerincút egy szakasza teljesen le lesz zárva, azon nem lehet közlekedni gépjárművel, motorral, kerékpárral (lásd a térképen pirossal jelölt útszakaszokat),
- a Petőfi utca Szebeni utca és Vízmű körforgalom közötti szakaszán egy forgalmi sávon (a Csepel felé eső oldalon) váltakozó irányban csak a BKK buszjáratai közlekedhetnek (lásd a térképen sárgával jelölve) és a buszjáratok nem állnak meg a Massányi úti lakópark megállóban,
- a Lakihegyi Lakópark lakói és a Lakóparkkal szemközt lévő utcákban (Mester, Nagyváradi, Tordai, Dévai, Brassó, Segesvári, Temesvári utcák) lakók csak a város irányába és onnan vissza közlekedhetnek,
- a lakosságot kérjük, hogy a település megközelítésére vagy elhagyására a Csepeli vagy a Gyári utat használják.
 
2. A Városi Sportcsarnok környezetében a megszokotthoz képest kevesebb gépjármű parkoló áll majd az érkező vendégek rendelkezésére, kérjük a várható nagy forgalomra tekintettel a gépjárművezetők legyenek türelemmel egymás iránt és aki csak teheti gyalogosan, kerékpárral, vagy a BKK járattal érkezzen a Csarnokhoz.
 
A közlekedést és a parkolást a rendőrség, a polgárőrség és a közterület felügyelet fogja irányítani és segíteni.
 
Ezúton is a közlekedők türelmét és megértését kérjük.

2018.03.26.

Áprilisi programeső

Mi már nagyon várjuk a jó időt és remélhetőleg a Húsvét el is hozza a várva várt tavaszt. Akár süt a nap, akár fúj a szél, a Városi Könyvtár és Közösségi Házban programeső várható! Íme az áprilisi kínálatunk, szemezgessenek kedvükre!
A hónapot egy kiállítás megnyitóval indítjuk, méghozzá Zsubori Ervin: Szóról szóra című kiállítására várjuk a művészet-kedvelőket! A kiállítás május 3-ig tekinthető meg.
A Csillag Születik Egyesület Egy kis jazzy-vel készül április 6-án.
Szigetszentmiklós Egészséges Városért Közalapítvány Férfi Egészségnapot és véradást tart április 7-én a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
Tavaszi Gyermekszínházi előadásokra várjuk a kicsiket! Pulcinella kertészkedik 9-11-én délelőtt a színházteremben.
Április 12-én a Magyar Költészet Napját ünnepeljük. „Az igazat mondd, ne csak a valódit” c. irodalmi estet tart Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.
A Pódium Színház előadásában az Apa csak egy van című zenés bohózatot tekinthetik meg április 14-én.
A Bíró Lajos Általános Iskola szervezésében Vers- és prózamondó versenynek ad otthon a Városi Könyvtár és Közösségi Ház 19-én.
Április 20-án a Barabás Lőrinc Quartet lép fel a Nemcsak Jazz Klubban. A második album dalait a MÜPA-ban mutatták be. Pécs, Tatabánya és Nagyvárad mellett Szigetszentmiklóson is koncerteznek.
Április 22-e a sport és az egészséges életmód jegyében zajlik, ugyanis ismét megrendezésre kerül a Miklósi Futónap! Szeretettel várjuk a családokat, kicsiket és nagyokat, hobbi futókat és a kihívást kedvelőket is. 800 m, 3,5 km, 8 km és 21 km távokra lehet jelentkezni a www.futonap.szszm.hu weboldalon keresztül.
25-én és 26-án megint egy kicsit a zenére helyezzük a hangsúlyt. 25-én a Területi Népdalversenyre, 26-án pedig az Elmúlt Korok Muzsikája ismeretterjesztő előadássorozat 3. részére (Bécsi klasszicizmus) invitáljuk Önöket!
A film-barátoknak ismét érdekes kikapcsolódással szolgál a Cinema Sziget Filmklub. Ezúttal az Egy asszony illata c. filmet vetítjük a Nemzedékek Házában, Al Pacino főszereplésével. Kiss Elemérrel, a Láthatatlan Kiállítás munkatársával beszélgetünk a látássérültek világáról április 27-én.
Aki a finn tavak világáról szóló természetfilmet tekintené meg 27-én, a Magyar-Finn Baráti Kör várja szeretettel a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
 
Idén tavasszal sem maradhat el a Miklósi Majális! Bemutatókkal, programokkal, koncertekkel várunk mindenkit!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester