derült 3,9°C  

Kiemelt rendezvényeink


Felhívás - Adventi rajzpályázat

Miklósi Mikulás

Malek Andi Soulistic

2017.11.03.

November - Őszutó

„Ködös Márton után
Enyhe telet várhatsz,
Havas Márton után
Farkast soká láthatsz.
Szent Erzsébet-napja
Tél elejét szabja,
Az András-napi hó
A vetésnek nem jó.”
/Népi mondóka/

 
Felnőtteknek szóló Agykontroll tanfolyamot tartunk Domján Gábor agykontroll oktatóval. November 4-5. valamint 11-12. hétvégéken kerül rá sor a Nemzedékek Házában.
 
Szent Márton napja alkalmából november 11-én Márton Napi Családi Délutánra invitáljuk a családokat! 15 és 17 órakor a Kolompos Együttes szórakoztatja a látogatókat Kőleves c. népmese feldolgozásával. 16 és 18 órakor kézműves játszóház, majd lámpás készítés és felvonulás várja a gyerekeket.
 
November 13-19. között a Városi Könyvtár és Közösségi Ház a Bibliai Hétnek ad otthont. A Szigetszentmiklósi Keresztény Egyházak ökumenikus előadásokkal készülnek. November 15-én, szerdán az Újvárosi Református Templomban vehetnek részt az előadásokon!
 
Meghívjuk Önöket a Gyorsvonatra! Azaz egy irodalmi estre, a Magyar Nyelv Napja alkalmából, melyen Koncz Gábor színművész lesz a vendégünk.
 
November 16-án az Életmódváltó Klub várja mindazokat, akik többet szeretnének megtudni a Szeretet Művészetéről. Az előadást Godó Gábor, önmegvalósítás tréner tartja.
 
A Magyar Festők Társaságának Fehér képek c. kiállítás megnyitó ünnepségére szintén 16-án, csütörtökön kerül sor a Városi Galériában. A kiállítást Novotny Tihamér, művészeti író nyitja meg.
 
20 éves a Nemcsak Jazz Klub! Születésnapi gálakoncertet tartunk november 17-én péntek este. Fellép a Bosch-Eleven Big Band, Eöry Viki és Magyar Bálint azaz a Group’n’ Swing, Myrtill és a Swinguistique valamint a Sax-O-Funk Radics Gigivel kiegészülve.
Ezen alkalomból elkészül a Nemcsak Jazz Klub 20 évnyi plakátjaiból összeállított kiállítás, melyet december 9-ig tekinthetnek meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház Aula Galériájában.
 
November 18-án az Őszi Családi Könyvtárnapot se hagyják ki! A gyermekeket társasjáték klub és kézműves foglalkozások várják a Gyerekkönyvtárban. Az Olvass Miklós olvasásnépszerűsítő verseny eredményhirdetésére is sor kerül. Az Aula Könyvtárban kiállítást tekinthetnek meg Könyvtárunk legújabb könyveiből. Lehetőség nyílik ingyenesen DVD, CD és hangoskönyv kölcsönzésére is. Mindemellett Diafilm vetítéssel, „Hozd magaddal a családot” akcióval, „Színezd ki magad” sarokkal és 10 órakor egy izgalmas előadással várjuk az érdeklődőket! Az előadást „Lehetnék regényhős is” címmel Vigh Bori, világjáró, digitális nomád, a backpacker.hu blog szerzője tartja. A Hogyan menjünk világgá c. könyve kapcsán beszámol izgalmas kalandjairól és érdekességekről, melyekből megismerhetjük milyen az utazó életforma.
 
Erzsébet-Katalin napi gálaműsorral várjuk Önöket november 25-én az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hangversenytermében. Fellép a Szigetszentmiklósi Sziget Színház ének- és tánckara, a vendég pedig Zalatnay Sarolta lesz.
 
A decembert már az adventi készülődés és Mikulás-várás jegyében kezdjük. Tartsanak velünk idén is az Adventi Vasárnapra, a kicsiket pedig A furfangos krampusz c. télapóváró mesejátékkal várjuk.
 

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester