derült 23,3°C  

Kiemelt rendezvényeink


X. Roxiget

V. Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál

VIII. Szabacsi Nap

2014.08.01.

Lassan búcsúzik a nyár..

Augusztus beköszöntével hamarosan véget ér az idei szeszélyes nyár, de reméljük minden kedves látogatónknak és olvasónknak élményekben gazdag hónapokban volt része. A tanév közeledtével a Városi Könyvtár és Közösségi Ház megújult külsővel várja vendégeit, immáron megszokott nyitva tartással felnőtt- és gyermekkönyvtárunkban is.
Hagyománnyá ért városunkban a Szent István napi ünnepséget megelőző Sváb Party, mely tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bowling Café parkolójában, a Német Kisebbségi Önkormányzat szervezésében. Az érdeklődők megtekinthetik a Szigetcsépi Német Tánckar valamint a Szigetszentmiklósi Német Klub Kórusának műsorát. A hangulatról Solymos Tóni, az este sztárvendége is gondoskodik. A sváb mulatságot este tíz órakor tűzijáték zárja.
Másnap Államalapító Szent István királyunk napját ünnepeljük a Közösségi Ház előtti útszakaszon. Az estét az Ádám Jenő Zeneiskola fúvószenekara indítja, majd Szabó József, városunk polgármestere mond ünnepi beszédet. Az új kenyér megáldását követően idén újra városunkba látogat a nagy sikerű Experidance Production, hogy látványos műsoruk keretében előadják Arany János Nagyidai cigányok című vígeposzát, melyre a belépés díjtalan. Végezetül idén is gyönyörködhetnek városunk lakói az estét záró Tűzijátékban.
Ősszel újult erővel indítjuk már hagyománnyá vált programjainkat, melyet városunk írásos említésének 750 éves évfordulója tesz még színesebbé.
 
Szeretettel várunk mindenkit rendezvényeinken és könyvtárunkban is.
 
Lázár Gergő
igazgató

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester