derült 23,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


"Sziget"

Arany és kora

Zenéről könnyedén

2017.03.03.

Tavaszváró Március

Túl vagyunk a báli, farsangi időszakon, ilyenkor már mindenki a tavaszi kellemes időt várja. Az idő enyhülésével pedig egyre inkább kedvet kapunk kimozdulni otthonról. Aki pedig a napsütötte sétától feltöltődve, esténként még nem bevackolni vágyik, most is színes programpalettáról válogathat.
 
Sziget c. csoportos kiállítás megnyitójára invitáljuk Önöket március 9-én. A kiállítást rendezte és megnyitja S. Nagy Katalin művészettörténész.
Március 10-én a Gyöngyhajú lány balladája c. musicalt tekinthetik meg az Experidance Production előadásában, a Városi Sportcsarnokban. A darab 2016-ban debütált nagy sikerrel a RaM Colosseum színpadán. A mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger csendül fel.
 
A Tavaszi Babaruha Börzére március 11-én kerül sor. Ajánljuk mindenki figyelmébe, aki gyermekruhát, babakocsit, autóülést szeretne vásárolni – itt mindent megtalál a bébi kortól egészen a tinédzser korig! Ingyenes termékbemutatókon, kóstolókon is részt vehetnek, mialatt gyermeküknek szakszerű felügyeletet biztosítunk.
A 10-14 éveseknek szóló Agykontroll tanfolyamot március 11-12-én tartja Kovács Erika, agykontroll oktató. A tanfolyamon elsajátítottak a gyerekek segítségére lesznek a tanulásban, sportban, egészségmegőrzésben, önismeretben, emellett számtalan területen tudják majd kamatoztatni.
 
A március 15-ei ünnepi megemlékezés az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 169. évfordulója alkalmából, 9.00 órakor veszi kezdetét Komáromy Alajos és Kardos István ’48-as főhadnagyok sírjánál, ahol megemlékezést tart Tóth Benő, a Szabacsi Honismereti Egyesület elnöke, valamint Tóth Pál, a Honismereti Szakkör elnöke. Az ünnepi imát Szalkay László református lelkész mondja. Ezt követően a Városháza előtt található Kossuth Lajos emléktáblánál történik a koszorúzás. Beszédet mond Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség főtitkára. Ünnepi műsorban közreműködnek a szigetszentmiklósi általános iskolák diákjai, a Fanfár Előadói Együttes, a Székely Miklós Városi Kórus és a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Bandérium.
 
Március 17-én a Nemcsak Jazz Klub színpadán fellép a Kalmár Zoltán Trió és John Venkiah, akik a 60-as évek be bop korszakát idézik meg. Őket követi a Kossuth-díjas Hot Jazz Band. A zenekar repertoárja elsősorban a 20-as, 30-as és 40-es évek amerikai és magyar jazz számait öleli fel.
Március 18-án látogasson el hozzánk minden könyv-kedvelő, ugyanis ekkor rendezzük meg a Tavaszi Családi Könyvtárnapot! Indul az Olvass Miklós olvasásnépszerűsítő verseny, az Aula Könyvtárban megtekinthető lesz egy kiállítás könyvtárunk legújabb könyveiből és átadjuk az Év Olvasója 2016 díjat. Mindemellett ingyenes DVD, CD és hangoskönyv kölcsönzésre lesz lehetőség, könyves zsákbamacska, a kicsiket pedig a Gyermekkönyvtár várja társasjáték klubbal és kézműves foglalkozásokkal.
 
Március 23-án folytatjuk a Zenéről könnyedén sorozatunkat a Szebeni úti Hangversenyteremben. Ezúttal a „Mi lárma ez megént?” – klasszikusok kortárs hangszerelésben, ezt követően pedig a Bob és Bobek Orchestrát hallgathatják meg a gyerekek.
Szintén 23-án a tavaszi megújulás jegyében kerül ismét megrendezésre a Tavaszi Életmód Nap. Rengeteg akciós szolgáltatással (a teljesség igénye nélkül: biorezonanciás állapotfelmérés, bach virágterápia, grafológia, íriszdiagnosztika, személyiségelemzés), valamint a délután folyamán kóstolókkal és előadásokkal várunk minden kedves érdeklődőt. 18.00 órától az Életmódváltó Klub keretein belül tart előadást Vajay Kitti kapcsolódási tréner „Önmagunk és mások megértése” címmel.
 
Március 24-ig várjuk a Szigetszentmiklósi általános iskolák 5-8. osztályos tanulóit a Magyar Találmányok című versenyre! Irinyi János, a gyufa feltalálója születésének 200. évfordulója alkalmából mérettethetik meg magukat a gyerekek. A verseny egyfordulós, de két feladatot kell teljesíteni. Elsőként egy tablót kell készíteni egy magyar feltaláló, és a hozzá tartozó találmány/találmányok feldolgozásával, azután egy feladatlapot kell kitölteni, amelyhez szükség lesz a Városi Könyvtár, valamint a Helytörténeti Gyűjtemény könyveire.
Jelentkezni a www.sargahaz.com/verseny címen lehet online jelentkezési lap kitöltésével.
A feladatok leadási határideje: 2017. április 7. péntek.
Eredményhirdetés és díjátadó: 2017. április 25. 17.00.
 
Március 25-én a Kossuth Kertbarát Kör Kossuth bált rendez a Batthyányi Kázmér Gimnáziumban.
A Hallgasd Helyben! élő rockzenei klubunkban ezúttal a Local Beat, majd a Divina és a Dívák lépnek színpadra március 25-én.
Március 26-án Máté Péter emlékére Pintér Tibor önálló esttel készül a Színházi Világnap alkalmából.
A hónapot Gobelin és Pixel hobbi kiállítással zárjuk, amely március 27-30. között lesz megtekinthető.
 
Nem hagyunk senkit unatkozni áprilisban sem, kiállításokkal, színházi előadással, és 12-én a Költészet Napján várjuk Önöket szeretettel, ahol az Arany János emlékév kapcsán Toldi estéjét és a hozzá kapcsolód kiállítást tekinthetik meg.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester