derült 29,7°C  

Kiemelt rendezvényeink


Boban Markovič Orkestar

Csík Zenekar

Blues Brothers Show

2018.07.11.

Summerfest Nemzetközi Folklórfeszitvál

Az idén már 25 éves jubileumát ünneplő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál,
a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év
augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása és népszerűsítése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek, valamint a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi, produkcióin keresztül.
 
A fesztivál Kis-Dunai Népzenei és Néptánctalálkozó elnevezéssel indult Ráckevén 1987-ben és nőtte ki magát nemzetközi folklór fesztivállá. A fesztivál három településen – Ráckeve, Tököl, Százhalombatta városokban – zajlik azonos időszakban, azonban 2018-tól Ráckeve helyett Szigetszentmiklós lesz a harmadik fogadó város.
Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatunk: koncertek, gyermekszínházi programok és az elmaradhatatlan táncpanoráma előadások.
 
A szigetszentmiklósi programsorozatot augusztus 12-én Boban Markovič koncertje nyitja meg, melyet 14-én a Csík Zenekar követ. 16-tól 19-ig esténként a „Táncpanoráma” műsorokban
4-5 külföldi együttes mutatkozik be, majd augusztus 20-án a fesztiválon résztvevő nép-táncegyüttesek felvonulása és fergeteges gálaműsora zárja az eseménysorozatot.
Augusztus 13-19. között délutánonként a Gyermekek Summerfestje is sok érdekes programot kínál a táncházon át egészen a különböző nemzetek játékaiig. A rendezvény minőségi elismerése, hogy a CIOFF (Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) védjegye alá tartozik, melynek használatának lehetőségét 2018-ban Szigetszentmiklós is megpályázta. Az elmúlt években valamennyi kontinensről több, mint 100 ország néptáncosa és zenésze vett részt a Summerfest rendezvényein. Idén többek között vendégeink lesznek: Ciprus, Tajvan, Thaiföld, Jakutföld, Paraguay és USA.
Kinek ajánljuk? Augusztus 12-20. között várjuk mindazokat, akiket érdekel a hagyományos kultúra, akik nem csak nézni szeretik, hanem megélni, és kipróbálni is. Akik szeretik a jó zenét, akik a nap bármely szakában, akár éjszaka is képesek beülni egy jó koncertre. Akiknek kisgyermekeik vannak, és szeretnének velük délutánonként családi programokon részt venni, úgy, hogy nem kell hazamenni, etetni, mert a szervezők a baba mama szoba berendezésével erre is gondoltak, és biztosítanak helyet. Ajánljuk fiataloknak, középkorúaknak, idősebbeknek, mindazoknak, akik nyitottak más népek kultúrájára.
 
Jegyek vásárolhatók a sargahaz.jegy.hu oldalon és a Városi Könyvtár és Közösségi Házban!
 
További információk találhatók a fesztivál web és facebook oldalán.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

2018.06.04.

Nyári zárvatartás

A Városi Könyvtár Közösségi Ház június 25. és augusztus 5. között nyári szünet miatt zárva tart. Ez idő alatt a könyvek kölcsönzése szünetel. Az első kölcsönzési nap 2018. augusztus 6. hétfő lesz.
 
Minden kedves olvasónknak kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

2018.06.03.

Napsütéses programok

„Csengő-bongó versikével
Hát köszöntsük a nyarat,
Amely eljött, amely itt van,
Utcáinkban, házainkban,
S most már végre itt marad.”
/Tóth Árpád: Június 21. részlet/

 
Beköszöntött a nyár, mindenki a megérdemelt pihenésére készül, tervezgeti a nyaralást. A szabadidőnket addig is szívesen töltjük a szabadban, hűsölünk, vagy éppen nyüzsgünk országszerte a jobbnál-jobb programokon. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház is számos rendezvényt kínál a tartalmas és szórakoztató időtöltésre.
A Nemzeti Összetartozás Napján, a Trianoni Békeszerződés 98. évfordulójának alkalmából június 4-én az Összetartozás Parkban tartottuk ünnepi megemlékezésünket.
Június 8-án a Városi Pedagógus Napra várjuk szeretettel városunk pedagógusait, hogy megköszönhessük egész éves fáradtságos munkájukat.
A Lila Akác Nyugdíjas Klub június 9-én, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete pedig 10-én tartja zenés találkozóját.
Június közepén véget ér egy újabb tanév a diákok nagy örömére. Nekik készülünk a XI. Tanévzáró koncerttel június 16-án. A Lakihegy Rádióval közösen 13-án, 14-én és 15-én kvízjátékban vehetnek részt a betelefonálók, értékes nyereményekért. Azt Osztálytabló versenyre nevezett tablókat kiállítjuk, és még a helyszínen is várjuk a szavazatokat, 18 órától pedig indul a Graffiti verseny.
A diákoknak vízi játékokkal, élményekkel kedveskedünk. Este pedig színpadra lép a Follow the Flow hip hop együttes, őket pedig a papírhajón bolyongó, nagysikerű magyar zenekar, a Margaret Island követi. Várjuk a diákokat, fiatalokat, kezdjék velünk a vakációt!
Június 19-én a Szigetszentmiklósi Vöröskereszt véradást tart a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
Természetesen idén sem maradhat el a Szabadtéri Színházi Hétvége, amelyre június végén kerül sor. 22-én a fiatalokat állítjuk reflektor fénybe az Ébredj fel! ifjúsági musicallel, amely fiataloknak szól fiatalokról, fiataloktól.
23-án A cigánybáró c. operettet tekinthetik meg Jókai Mór Szaffi című regénye alapján.
24-én a Hajszál híján Hollywood c. komédia szórakoztatja a közönséget.
A Cinema Sziget Filmklub június 29-én zárja évadát A Pogány Madonna c. filmmel, amelyen Gór Nagy Mária színművésznő lesz a vendégünk. Megidézzük a balatoni nyarakat és meglepetéssel is készülünk az Ötvös Csöpi filmek szerelmeseinek a Nemzedékek Házában.
Június 30-án Szeder lép a Nemcsak Jazz Klub színpadára a Garden Caféban. Magyar nyelvű könnyűzene francia sanzonnal, jazzel, folkkal átitatva. Szeder, azaz Szabó Krisztina énekes, gitáros, dalszerző és zenekara életigenlő, könnyed, mégis erős stílusú dalai révén hiánypótló lehet Magyarországon.
A Nemzedékek Háza és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház idén is táboroknak ad otthont, hogy a gyerekek tartalmasan tölthessék el a nyarat.
Augusztusra pedig újabb rendezvénnyel készülünk, ugyanis idén először, Százhalombatta és Tököl mellett Szigetszentmiklós lesz a befogadó városa a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválnak, amely 25. évfordulóját ünnepli! Külföldi tánccsoportok látogatnak városunkba, hogy népszerűsítsék folklórkincseiket, és természetesen ők is megismerkedjenek hazánk kulturális értékeivel. Törökország, Taiwan, Thaiföld és Jakutföld táncosait látjuk majd vendégül.
A tánccsoportok fellépései mellett a Csík zenekar és Boban Markovič koncertezik a Városi Sportcsarnokban.

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester