részben felhős 10,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


Mozart: Requiem

Magyar Nyelv Napja

„Könyvtárba mentem…”

2016.10.18.

Forgalomkorlátozás - október 22-23.

2016. október 22.-én kulturális rendezvény helyszínéül szolgál Szigetszentmiklóson az Árpád utca 34-es szám alatt található Helytörténeti Gyűjtemény.
 
A rendezvény lebonyolítása érdekében a forgalmi rendben változás lesz.
1. Szombaton, 22.-én 16.00 órától 19.00 óráig az Árpád utca dr. Lengyel Lajos utca és Szilágyi Lajos utca közé eső szakaszán nem lehet gépjárművel közlekedni.
2. Szombaton, 22.-én 16.00 és 19.00 óra között a Volán és BKK járatai sem közlekednek ezen az útszakaszon, a terelési útvonalról a buszmegállókban és az interneten találnak információt.
 
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata 2016. október 23.-án 11 órától rendezi meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezvényét.
 
A rendezvény kezdő külső helyszíne a Gyergyószentmiklós tér, a Tököli utca és Kinizsi utca kereszteződésében.
 
A rendezvény lebonyolítása érdekében a forgalmi rendben változás lesz.
1. Vasárnap, 23.-án 10.00-tól kb. 13.00 óráig a Tököli utca 1. és 19. szám közötti szakaszon nem lehet majd gépjárművel közlekedni.
2. Ugyanebben az időszakban a Kinizsi utcából csak korlátozottan lehet a Tököli utca irányába közlekedni gépjárművel.
3. Szombaton, 22.-én éjjeltől a Gyergyószentmiklós térnél nem lehet autóval megállni és parkolni vasárnap 13.00 óráig.
4. Vasárnap, 23.-án 10.00 és 13.00 óra között a Volán és BKK járatai sem közlekednek ezen az útszakaszon, a terelési útvonalról a buszmegállókban és az interneten találnak információt.
 
A közlekedést és a parkolást a rendőrség és a polgárőrség fogja irányítani és segíteni.
 
Mindenkitől türelmet és megértést kérünk!
 

2016.09.28.

Mindszent hava

„Légy üdvöz, jó természet,
Édes szülő anyánk!
Az ősz virági lettünk,
Tágas tér lett hazánk.”
(Tompa Mihály: Őszi kikerics)

 
Túl vagyunk az iskolakezdés izgalmain, a nyári napsugaraktól feltöltve mindenki újult erővel vetette bele magát a munkába. A bokros teendők mellett ne felejtsünk el időt szakítani a kikapcsolódásra sem, erre októberben számos lehetőséget kínálunk. Színvonalas programjaink között válogathatnak az olvasás, a festészet és a zene szerelemesei is.

Október 3-án, hétfőn ismét Író-olvasó találkozó a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Vendégünk ezúttal Fábián Janka, az Emma trilógia, az Angyalos ház és sok más sikeres regény írója. Nosztalgikus történelmi regényei a magyar romantikus irodalom legszebb hagyományait idézik, ismerkedjenek meg vele közelebbről!
 
Október 5-én Sorsfordító napok ismeretterjesztő előadássorozatra invitáljuk Önöket. Dr. Kiss Dávid történész előadását hallhatják, aki 1956. eseményeit mutatja be hadtörténeti szempontból.
 
Mindezen kívül az Országos Könyvtári Napok alkalmával egész héten (október 3-9.) számos kedvezménnyel várjuk kedves látogatóinkat. A Szalay Könyvkiadó nagy leárazásokkal vár minden olvasni vágyót. Aki pedig könyvtári könyvvel tartozik, most késedelmi díj fizetése nélkül hozhatja vissza régen kikölcsönzött könyveit. Ezen kívül DVD filmeket, CD-ket és hangos könyveket egész héten ingyenesen kölcsönözhetnek.
 
Október 6-án 11.00 órakor megemlékezést tartunk az Aradi vértanúk kivégzésének 167. évfordulója alkalmából a Kossuth Lajos utcai kopjafánál.
 
A kisgyermekeseknek érdemes szabadon hagyni a szombat délelőttöt (október 8. 09.00-13.00), ugyanis ismét Babaruha Börzét tartunk a Városi Könyvtár és Közösségi Házban! Ruhákat és más hasznos dolgot válogathatnak egészen bébi kortól a tinédzser korig, miközben gyermekeik a játszóházban tölthetik az időt. Ingyenes termékbemutatók és kóstolók is várják a látogatókat.
 
Szintén ezen a hétvégén (október 8-9.) kerül sor a Gyermek agykontroll tanfolyamra, amelyre a 10-14 éves gyermekeket várjuk. Jelentkezni előzetesen Haszon Gyuláné művelődésszervezőnél lehet.
 
Október 10-én a szépkorúakat ünnepeljük a Városi Idősek Napja keretein belül. Az ünnepi köszöntőt Szabó József polgármester úr mondja, a műsorról pedig városunk nyugdíjas művészeti csoportjai gondoskodnak az Új Általános Iskola és Zeneiskola Hangversenytermében.
 
Új évadot nyit október 13-án az Életmódváltó Klub, ahol Tick Ervin jungiánus asztrológus előadásán keresztül ismerkedhetünk meg az Archetípusokkal, azaz a velünk született viselkedésmintáinkkal.
 
Október 15-e a Magyar Festészet Napja Szigetszentmiklóson. Akció Festészeten, vagyis Nyitott Műteremben várjuk mindazokat, akik szeretnék látni hogyan alkotnak híres hazai és külföldi művészek különböző stílusban, nagyméretű vászonra, térben és időben egy helyen. Két órás alkotási folyamatukat élőzenei koncert közben kísérhetik figyelemmel.
 
Október 20-a is a festészet jegyében zajlik, ugyanis a Városi Galériában megnyitjuk Somogyi György Munkácsy-díjas festőművész kiállítását Valahol a szigeten címmel. A festőművész 70. születésnapja alkalmából rendezett rendhagyó tárlaton megtekinthető alkotások magángyűjtemények részét képezik, most először kerülnek a nagyközönség előtt bemutatásra.
 
Oláh Szabolcs Quintet & Kalmár Panni lemezbemutató koncert nyitja a Nemcsak Jazz Klub új évadát október 21-én, pénteken. Legújabb lemezük anyagával indul turnéra a Quintet, Kalmár Panni énekesnő csatlakozik hozzájuk. A dalok különlegessége, hogy a jazzben szokatlanul, magyar nyelven csendülnek fel. Jegy és asztalfoglalás ajánlott!
 
60. évfordulója alkalmából koszorúzással és ünnepi műsorral emlékezünk az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra október 23-án vasárnap 11.00 órakor a Gyergyószentmiklós téren.
 
Október 28-án a Magyar-Finn Baráti Kör 25 éves jubileuma alkalmából a Revontuli zenekar ad koncertet a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
 
Október utolsó szombatján (29-én) a „Hallgasd helyben!” rendezvénysorozat évadnyitó koncertjén egyik fellépőnk a Parafázis, a szigetszentmiklósi gyökerekkel rendelkező zenekar, akik saját számokkal fűszerezett magyar underground zenét játszanak. Másik fellépőnk a Bravó Johnny, akik egy vadonatúj hibrid-rockabilly formáció, egy kis hegedűvel megbolondítva.
 
Mindenkit szeretettel várunk ünnepi és szórakoztató programjainkra egyaránt!
 

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester