derült 19,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


XI. Tanévzáró Koncert

Ébredj fel!

Szeder

2018.05.04.

Májusi hangulat

„Tündéri május, lombot fakasztó,
Könnyű felöltőt szegre akasztó,
Légy üdvözölve:
Szívet fakasztó, emlék-marasztó...”
/Ady Endre: Május/

 
Az idei május szinte már nyári idővel indul, ilyenkor mindenki sokkal jobban vágyik a szabadba. Akárcsak a természet mi is egészen újjá éledünk! A hónapot a szokásos Majálissal indítottuk a munka ünnepén, ahol koncertekkel, játékokkal, sporttal pezsdítettünk fel minden kilátogatót. A hónap további részében sem tétlenkedünk, változatos programokat kínálunk most is!
Az édesanyákat köszöntjük ünnepi műsorral május 7-én az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében.
Május 10-én az Életmódváltó Klub évadzáró programjával jelentkezik, Extra kiadásban! Erőforrásaink felfedése c. előadást hallgathatják meg Kálmán Eszter rendszerterapeuta előadásában, valamint Kiss Péter és Adorján Attila: Kép és gondolat c. kiállítását tekinthetik meg az Aula Galériában. A tárlat ingyenesen látogatható május 31-ig.
Továbbra is a képzőművészetnek hódolunk – Kőrösi Papp Kálmán kiállítás megnyitója lesz a Városi Galériában 17-én este.
Május 12-én szombaton immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál, mely egyben egy gasztro piac is lesz. Sok-sok színes program, koncert és ízkavalkád vár minden kilátogatót. Az idei évben az almáé a főszerep, így kóstolhatnak sült almát, fahéjas almát, édes almát, sárga almát. Fellép az Alma Együttes és a Kelemen Kabátban zenekar. Napközben színes műsorok, zenél a Kákics Együttes! Látogassanak ki és kóstoljanak kedvük szerint!
A Nemcsak Jazz Klub évadzáró koncertjére május 18-án kerül sor Szűcs Gabival és zenekarával. Repertoárjukon a sztenderdeken kívül modern feldolgozások is szerepelnek. Ezen az estén a legnagyobb énekesnők előtt is tisztelegnek: Ella Fitgerald, Nina Simone, Dinah Washington, Amy Winehouse.
A Cinema Sziget Filmklub egy igazi klasszikussal várja a filmek szerelmeseit 25-én! A régi idők vadnyugatára repítjük vissza a közönséget Charles Bronsonnal és Henry Fondával a Volt egyszer egy vadnyugat című filmben. Teljes panorámát kapunk a vadnyugatról, annak leáldozásáról és egy új világ születéséről.
Május utolsó hétvégéjén a gyerekekkel tekergünk és bolondozunk. Nálunk senki nem unatkozhat: aszfalton rajzolunk, koncerteken szórakozunk, kézműveskedünk, játékosan ügyeskedünk, fakörhintázunk, légvárban ugrálunk és ha még ez sem lenne elég, kisvonatra pattanunk, hogy bejárjuk a város egyes szegleteit! 25-én a Szebeni úton a Tekergő Gyermeknapon fellép Bognár Szilvia népdalénekesnő Csintekerintő koncertjével, 26-án pedig a Városi Könyvtár és Közösségi Házban a Bolondos Gyermeknapon Cikk és Cakk zenés bohóckodásai c. interaktív mesekoncertre várjuk a családokat.
Május 27-ei Hősök Napján ünnepi megemlékezést tartunk városunk I. és II. világháborúban hősi halált halt katonáinak tiszteletére. Lakihegyen, majd ezt követően a Kossuth Lajos utcában, ahol a Credo Együttes műsorát tekinthetik meg.
Május 28-án az I. Világháború évfordulójának alkalmából Négy év vérben és vasban c. roll-up kiállítás nyílik az Aula Galériában, amely június 15-ig látogatható.
Júniusban is számos programmal kedveskedünk, úgy mint a Tanévzáró koncert, melyen idén a Follow the Flow és a Margaret Island együttesek szórakoztatják a nagyérdeműt, valamint a hónap második felében a Szabadtéri Színházi Hétvégével, amelyen A Cigánybáró operetten és a Hajszál híján Hollywood komédián szórakozhatnak.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester