derült 22,6°C  

Kiemelt rendezvényeink


XI. Roxiget

IX. Szabacsi Nap

Zorán koncert

2015.08.12.

Nyár vége felé...

Kedves Látogatóink!
 
A Városi Könyvtár és Közösségi Ház újult erővel és még nagyobb lelkesedéssel folytatja munkáját az év további részében is.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tüdőszűrés jelenleg is zajlik épületünkben.
 
Engedjék meg, hogy ismertessem az elkövetkező időszak programjait:
 
Államalapító Szent István királyunk napján, augusztus 20-án Aknay János, Kossuth-díjas festőművész kiállításának megnyitójával kezdődik a program, melyet az ünnepi műsor követ. A műsorban Szabó József, Szigetszentmiklós Város polgármestere valamint Borbély Lénárd, Csepel polgármestere mond ünnepi beszédet. Az új kenyér szentelését követően a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes táncjátékát tekinthetik meg. Az estét tűzijáték zárja.
Intézményünk szeptemberben is számos szabadtéri programot kínál. A hónapot a XI. Roxiget Rockzenei Fesztivál és Tehetségkutató Verseny nyitja. A szinte egész napos rendezvényen a döntőbe jutott 5 legjobb amatőr zenekar csap a húrok közé a színpadon, melyet aztán helyi és nem helyi zenekarok fellépése követ. Az este két fő koncertje nem lesz más, mint a HOBO ÉS BANDÁJA, a záró akkordokért pedig a 30Y felel.
A fesztivál ideje alatt kiegészítő élményprogramokkal, hangszerkiállítással is várjuk önöket!
 
Ha szeptember, akkor halászléfőzés! A XIII. Csepel-szigeti Halászléfőző Versenyen (maximum) 80 csapat mérheti össze főzőtudományát. A Kéktó Szabadidő Parkban megrendezett versenyen értékes díjak és nyeremények várják a győztes csapatokat.
A rendezvény kísérő programja a Lovas Felvonulás, melynek célállomása a Kéktó Szabadidő Park.
 
Ismét megrendezésre kerül a IX. Szabacsi Nap hagyományőrző rendezvényünk az Árpád utcában! A nyitott porták érdekes kiállításaival, programjaival, gasztronómiai érdekességekkel és színpadi programokkal várjuk a kedves lakókat.
A rendezvény kiegészítő programja a III. Szabacsi Kupa – Kajak-kenu verseny, melynek szervezője a Szigetszentmiklósi Vízi Sport Egylet.
 
Ebben a hónapban indul be gyerekszínházi előadássorozatunk is. A második félév nyitányaként a Ziránó Színház: Pinokkió című előadását tekinthetik meg a gyermekek.
S végül, de nem utolsó sorban a VI. Benedek Elek mesemondó versenyre invitáljuk a diákokat. A híres mesegyűjtő, író műveiből részletekkel akár egész mesékkel várjuk a felkészült versenyzőket.
 
Októberi előzetes:
ZORÁN KONCERT a Városi Sportcsarnokban.
Előzetes jegyfoglalás a Városi Könyvtár és Közösségi Ház információs szolgálatánál!
 
Várjuk Önöket szeretettel!
 
Lázár Gergő
igazgató

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester