Kiemelt rendezvényeink


Patak Fesztivál

A művészet él

Gyógyító légzés

2021.09.22.

Forgalomkorlátozás

A Városi Könyvtár és Közösségi Ház 2021. szeptember 25-én több helyszínen tart rendezvényt, ami miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani.
 
Városi Egészségnap
Helyszín: Szent Erzsébet téri parkoló
A program helyszíneként fog üzemelni, ezért lezárásra kerül a 2021. szeptember 23-án, csütörtökön 18.00 órától szeptember 25., vasárnap 20.00 óráig a Szent Erzsébet téri parkoló (lásd az 1. térképen a zöld terület).
 
Városi Sportnap
Helyszín: Kéktó Szabadidőpark
Kéktó körüli utcákban forgalomváltozásra, egyirányúsításra kell számítani, melyet a Rendőrség, a Polgárőrséggel együttműködve fog koordinálni: a Diófa utcában csak a Rév sor felé, a Jegenye utcában pedig csak az Orgona utca felé lehet közlekedni szeptember 25-én 7.00 és 14.00 óra között (lásd a 2. térképen).
 
Ezúton is a gépjárművel közlekedőktől türelmet és megértést kérünk.

2021.09.19.

Felhívás!

Keressük az elmúlt 30+1 év kedvenc könyveit!
 
Várjuk a lakosságtól az 1990 óta eltelt évek legkedvesebb olvasmányait. Lehet szépirodalmi mű, szórakoztató irodalom, szakkönyv vagy akár gyerekeknek szóló könyv is!
 
A szavazatokat 2021. október 4-től november 8-ig várjuk. A novemberi könyvtári rendezvények keretében kiállítást állítunk össze a beérkezett könyvötletekből. A könyvek a készlet erejéig kölcsönözhetők lesznek.
 
Szavazni lehet a Városi Könyvtár facebook oldalán @varosi.konyvtar.szszm hozzászólásban vagy üzenetben, illetve a könyvtárban személyesen.

2021.08.27.

Itt van az ősz, itt van újra...

„Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.”
/Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra... részlet/

 
A nyári szünetnek vége, és mindenki folytatja az évet. Reméljük, hogy kedves látogatóink feltöltődve vágnak bele tanulmányaikba és munkájukba.
Szeptembertől sok program várja Önöket!
 
Szeretettel várunk mindenkit kerámia foglalkozásainkra, ami a felnőtteknek szeptember 1-től minden szerdán 18.00-19.30-ig tart, a gyerekekről se feledkeztünk meg, az ő foglalkozásaik szeptember 4-től minden szombaton 9.00-10.00-ig tartanak.
 
Az Életmódváltó Klub visszatér szeptember 5-én „Az isteni fejlődés következő lépcsője – Azaz hogyan éljük meg jól az őszi kihívásokat?” c. előadással, melyen az elsősorban az őszi és téli időszakot tekintjük át részletesebben, különösen kitérve azokra a fontos, erős időpontokra, amelyeknél "észnél kell lenni". Mire kell figyelni (mi lehet a zsákutca), mire kell tudatosnak lenni és hogyan (mire) lehet JÓL használni. Mi a titka, mik a trükkök, mik a megoldások? Előadó: Veres Mónika, asztrozófus.
 
A Baba-Mama Klub várja szeretettel Önöket szeptember 7-től minden kedden 10.00-12.00-ig.
 
A Cinema Sziget Filmklub új évadát indítja szeptember 10-én, pénteken. Évadunk fő témája az újrakezdés, a nem várt helyről érkező segítség. A 18.00 órakor kezdődő vetítésen a Swing c. magyar filmet láthatják.
Három elkeseredett, különböző korú nőt egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?
Vendég: Törőcsik Franciska színművésznő
A film előtt 17.30-tól a MELODIKA PROJECT Cinematique című akusztikus koncertjén klasszikussá vált filmzenék és filmzenévé lett klasszikusok hallhatóak egyedi hangszerelésben. Fellini, Kusturica, Chaplin, Ridley Scott vagy Almodovar filmjeinek népszerű dallamai szólalnak meg.
 
Szeptember 11-én a főzni szerető csapatokat várjuk a XVIII. Csepel-szigeti Halászléfőző Versenyre a Kéktó Szabadidőparkba. A 6 legjobb halászlevet értékes nyereményekkel díjazzuk!


Szigetszentmiklósi Alkotókör hagyományos csoportos kiállításának megnyitója szeptember 20-án hétfőn lesz 18.00 órakor. Egészen október 15-ig megtekinthető.
 

 
Idén a Kultúrházak Éjjel-Nappal sorozatban részt veszünk az alábbi programokkal:
Nemcsak Jazz Klub, szeptember 24. pénteken 19.30-kor a Gyárfás István Trió & Molnár Enikő, szeptember 25-én, szombaton 19.30-kor Peet Project, Feat: Zolbert koncert várja a zene szerelmeseit.
A sorozat része még a Patak Fesztivál – ÚJ jövőKÉP című meghívásos kortárs képzőművészeti kiállítás megnyitója, amely szeptember 25-től a Városi Galériában zajlik. A kiállítás megtekinthető október 30-ig.
Szeptember 25-én a Kéktó Szabadidőparkba hívjuk a sportolni vágyókat. A Városi Sportnapon változatos sport- és egészséges életmód programok, sportbemutatók, workshopok, várják a látogatókat.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO