Kiemelt rendezvényeink


Miklósi Mikulás

A feleség negyvennél kezdődik

Ablakot nyitunk a világra

2023.11.27.

Rendkívüli zárvatartás - 12.04.

Kedves Látogatóink!
 
Ezúton is értesítjük Önöket, hogy intézményeink december 4-én, hétfőn zárva tartanak.
Megértésüket köszönjük!
 
Lázár Gergő igazgató

2023.11.22.

Forgalomkorlátozás - Adventi Vasárnap

A Városi Könyvtár és Közösségi Ház 2023. december 3-án szervezi meg az Adventi vasárnap rendezvényt.
 
A program helyszíneként fog üzemelni, ezért
-november 28-án, kedden 08.00 órától egészen január elejéig lezárásra kerül a Szent Erzsébet téri parkolóban néhány parkolóhely a városi karácsonyfa számára, továbbá
-részlegesen lezárásra kerül december 1-én, pénteken 18.00 órától, teljesen pedig december 2-án, szombaton 18.00 órától a Szent Erzsébet téri parkoló (lásd az 1. térképen a zöld terület) illetve
-teljesen lezárásra kerül december 1-én, pénteken 18.00 órától a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti és a Szent Erzsébet téri Posta parkolója (lásd az 1. térképen a sárga területek).
A parkolók teljes nyitása december 4-én, hétfőn 18.00 órára várható.
 
A rendezvényhez kapcsolódóan forgalomkorlátozás is lesz.
 
A Városi Könyvtár és közösségi Ház előtti útszakaszon, a Szent Erzsébet téri körforgalomtól a Tököli úti csomópontig (lásd a 2. térképen piros színnel jelölve) korlátozva lesz a közlekedés az átmenő forgalom elől 2023. december 3-án 05.00 órától december 3-án este 24.00 óráig.
Ebben az időszakban a Budapest Bank, a Posta valamint a Szent Erzsébet téri útszakasz mentén lévő parkolókban tilos lesz megállni, parkolni gépjárművel.
 
A forgalomkorlátozás tényét útjelző táblák fogják jelölni, vasárnap, december 3-án az útlezárási pontokon a Polgárőr Egyesület munkatársai lesznek jelen.
 
A gépjárművel közlekedőktől türelmet és megértést kérünk.
Egyúttal invitáljuk Önöket adventi rendezvényünkre!

2023.11.02.

Őszutó

„Lefonnyadt rég az áfonya,
deres a medve lábnyoma.
Lecsupaszult a málnavész.
Minden toboz a földre néz.
Hályogos szemmel pillogat
olykor néhányat még a nap.
Se cirpelés, se csipogás,
hallgat minden kis muzsikás.
Csak a szél, csak a szél,
egyedül ő zenél.”
 
/Kányádi Sándor: Novemberi szél/

 
Kedves Látogatóink!
 
Szent Márton napja alkalmából 4-én szombaton, Márton Napi Családi Délutánra hívjuk a családokat! Kolompos Együttes „Én elmentem a vásárba” című interaktív zenés mesefeldolgozása várja Önöket. Az eseményt a Márton napi lámpás felvonulással zárjuk a Ragádi Kulturális Egyesület közreműködésével. Lámpás felvonulás után várunk szeretettel mindenkit az ifjúsági és felnőtt táncházunkra.
 
Szigetszentmiklósra érkezik és november 7-től megtekinthető az Aula Galériában – a Petőfi emlékév alkalmából – a Pest Megyei Könyvtár által készített vándorkiállítás, "A mi Petőfink" címmel.
 
November 9-től a Városi Galériában megtekinthetik Xantusz Géza festőművész és Nemcsics Ákos képzőművész Szimultán szakralitás című kiállítását. A kiállítást megnyitja: Erdei Éva Munkácsy-díjas festőművész, író. Szeretettel várunk minden a művészet, illetve a téma iránt érdeklődőt. A kiállítás megtekinthető 2023. december 19-ig.
 
A Magyar Nyelv Napja alkalmából november 10-én Radnóti Miklós magyar költőről, a modern magyar líra kiemelkedő képviselőjéről emlékezünk meg. A vetítéssel egybekötött előadáson hallhatóak lesznek irodalmi, családtörténeti/történelmi érdekességek, szavalt és énekelt versek. A programra a jegyek elővételben elfogytak.
 
Az érdeklődők Édes élet címmel édes péksütemény-tanfolyamon vehetnek részt 11-én, szombaton. A helyszínen megtanulhatják a kalácsfonást és a különböző formázási technikákat. A sütés után mindenki hazaviheti a készterméket. A workshopon kalács, babka, túrós batyu és apró édes pékáru készül a deszkákon és kerül a sütőbe. A fortélyokat Tóth Elizabet, a Mindennapi kenyerünk kézműves pékség tulajdonosa fogja ismertetni.
 
Az Életmódváltó Klub 16-án jelentkezik a novemberi programjával, ahol Lató Renáta, családállítás és szertatásvezető, lélekgyógyász előadását hallhatják. Az előadáson az advent heteinek misztériuma és az energetikai védelmek jelentőségéről és használatáról lesz szó.
 
November 17-én a Nemcsak Jazz Klubban fellép a Chameleon Jazz Band. A dallamos jazzt és az igényes popzenét stílusosan ötvöző zenekar az elmúlt években 9 európai ország 50 városában, több mint 350 koncertet adott. Most a szigetszentmiklósi közönség szórakoztatására készülnek.
 
Agykontroll tanfolyam kerül megrendezésre a 10-14 éves gyerekeknek november 18-19-én. Miben segíthet? Tanulás, sport, egészségjavítás, célok, álmok… bKovács Erika, agykontrolloktató vezeti a tanfolyamot.
 
Őszi Családi Könyvtárnappal várunk szeretettel mindenkit november 18-án. Az érdeklődőket kézműves foglalkozások, az „OlvassMiklós” olvasásnépszerűsítő verseny eredményhirdetése, „Színezd ki magad!” sarok, Aula Könyvtár várja. Emellett ingyenes DVD, hangoskönyv kölcsönzési lehetőség is lesz.
A program keretében sor kerül Író-olvasó találkozóra, ahol Havalda Bence sci-fi, fantasy íróval találkozhatnak.
 
Szigetszentmiklós Színházi előadások sorozat keretében novemberben két előadással is várjuk látogatóinkat.
November 21-én, kedden a Katona József Színház bemutatja Duncan Macmillan: Lélegezz című színművét egy részben. Pálos Hanna és Vizi Dávid zsigeri összjátéka egyetlen hömpölygő párbeszédben meséli el a gyerekvállalás dilemmáiba belebonyolódó Nő és Férfi szélsőséges és felkavaró történetét.
November 26-án pedig a Fórum Színház hozza el nekünk az Aki túsz, aki nem, jövök! túszkomédiát sok improvizációval 2 felvonásban.
 
A Cinema Sziget Filmklub november 24-én pénteken várja a filmkedvelő látogatóit.
 
„Lakihegy, a magyar rádiózás bölcsője” címmel időszaki kiállítást rendez a Helytörténeti Gyűjtemény és a diósdi Rádió- és Televíziómúzeum az Aula Galériában. A kiállítás mellett rádiótechnikai foglalkozások és ismeretterjesztő előadások is lesznek. Tárlatvezetésre egyéni látogatók mellett iskolai csoportok jelentkezését is várjuk!
 
Látogassanak hozzánk novemberben is!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO