Kiemelt rendezvényeink


Koszorúzás és ünnepi műsor

Hallgasd helyben! - különkiadás

Barcsay Jenő

2024.02.27.

Márciusi paletta

„Lúdbőrzik nézd a tócsa, vad,
vidám, kamaszfiús
szellőkkel jár a fák alatt,
s zajong a március.
A fázós rügy nem bujt ki még,
hálót se sző a pók,
de futnak már a kiscsibék,
sárgás aranygolyók.”
/Radnóti Miklós: Naptár – Március/

 
Az Aula Galériában Szabó Attila fotós Szentmiklósi színpadon című fotókiállítása várja Önöket március 31-ig. A kiállításmegnyitót kis koncerttel fűszerezzük, kapcsolódva a bemutatott fényképek hangulatához. 1-2. között városunkban állomásozik a Petőfi Busz – a Petőfi Irodalmi Múzeum mobil kiállítása.Ezen a hétvégén, szombaton délelőtt kerámia workshopra várja az érdeklődőket Hubert Kinga, a Nemzedékek Házában.
Március 7-től a Városi Galéria ad otthont Barcsay Jenő mester és tanítványai című kiállításnak. A tárlaton Barcsay Jenő, Balogh László, Deim Pál, Konok Tamás szitanyomatai tekinthetőek meg. Kiállítást megnyitja: Puha Ferenc festőművész.
9-én délelőtt rendezzük meg a Tavaszi Babaruha Börzét. Ugyan ezen a napon tarjuk 10.00 órakor a Városi Nőnapot, várunk szeretettel mindenkit az Ádám Jenő Általános Iskola hangversenytermébe. A rendezvényre a Városi Könyvtár melletti buszmegállóból 9.15 órakor ingyenes buszjárat indul.
A Szigetszentmiklósi Kézimunkások Közhasznú Egyesülete jóvoltából idén is lesz húsvéti kézimunka kiállítás és vásár március 11-13. között.
Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 176. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartunk március 15-én pénteken 9.00 órakor a Városi Temetőben, 10.00 órakor pedig koszorúzás és ünnepi műsor lesz a Városháza előtt található Kossuth Lajos emléktáblánál.
Tavaszi Családi Könyvtárnap – „Könyvtárba mentem” március 16-án, ahol a gyermekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Az Aula Könyvtárban könyvtárunk legújabb könyvei közül lehet csemegézni. Év Olvasója 2023 díjak átadására. Ekkor kerül sor az „Olvass Miklós” olvasásnépszerűsítő kihívás meghirdetésére is.
17-én szombaton délután a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében koncertet szervezünk a Kossuth Lajos utcai református templomban.
18-án hétfőn Életmódváltó Klub következő előadására kerül sor, ahol „A jövő legfontosabb felfedezése: a gyógyító erdő” címen tart előadást Dr. Bükki Tamás Aila író, fizikus(PhD), minősített jógaoktató és jógaterapeuta az Erdőmeditáció oktató képzés vezetője.
A filmkedvelőket 22-én, pénteken várja a Cinema Sziget Filmklub.
23-án szombaton, a Nemzedékek Házában kerül megrendezésre a Wim hof Method Workshop. Vezeti: Szűcs Sándor, Wim Hof Módszer Instruktor, Life & Helath Coach, személyi edző.
23-24. szombat-vasárnap gyermek agykontroll tanfolyamra 10-14 éves gyerekeket várunk, természetesen szülők részvételével.
A Húsvéti Családi Délutánon vendégünk lesz a Ruttkai Bori Banda. Egy héttel Húsvét előtt már az ünnepi készülődés hangulatát idézi meg vidám, táncos, tavaszi dalaival a zenekar.
A Föld órája március 23-án 20.30-21.30-ig. Kérjük, hogy regisztráljon, és 1 órára kapcsolja le a világítást, az elektronikai készülékeket, ezzel hozzájárulva természeti értékeink megóvásához!
Hallgasd Helyben! – könnyűzenei klub különkiadása jelentkezik 24-én vasárnap este, Beck Zoli és Szűcs Krisztián: MásNap című koncertjével. A műsorban Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalai hangoznak el.
Színházi világnap alkalmából „Hoztam valamit a hegyekből” címmel – Tóth Auguszta Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész önálló estjét tekinthetik meg március 27-én szerdán este.
Perpetuum és Szeder Trió, a Nemcsak Jazz Klub márciusi alkalmán ezen két zenekar koncertjén kapcsolódhatnak ki – töltődhetnek fel – a klub látogatói.
 
Az áprilisi sodorban többek között ismét lesz Miklósi Futónap, ahol szeretettel látjuk a hobbi és versenyfutókat egyaránt, egyénileg és családosul is. A nevezés már elindult, bővebb információkat a futonap.szszm.hu weboldalon találnak.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO