Kiemelt rendezvényeink


Nagykarácsony

Révész Richárd Latin Jazz Quartet

Ablakot nyitunk a világra

2022.10.27.

Őszutó

„Lefonnyadt rég az áfonya,
deres a medve lábnyoma.
Lecsupaszult a málnavész.
Minden toboz a földre néz.
Hályogos szemmel pillogat
olykor néhányat még a nap.
Se cirpelés, se csipogás,
hallgat minden kis muzsikás.
Csak a szél, csak a szél,
egyedül ő zenél.”
/Kányádi Sándor: Novemberi szél

 
Kedves Látogatóink!
 
Novemberben is sok program várja Önöket!
 
A szeptemberi elmaradt Őszi Gyermekszínházat most november 7-9-ig pótoljuk be. Idén a "A kiskakas gyémánt félkrajcárja" című zenés, díszletes mesejáték lesz látható 50-60 percben a Mesekocsi Színház előadásában.
 
A Cinema Sziget Filmklubban november 11-én a nagysikerű Legjobb tudomásom szerint című magyar filmdrámát vetítjük. A film előtt közönség találkozó lesz Lőrincz Nándor filmrendezővel.
 
Szent Márton napja alkalmából 12-én szombaton, Márton Napi Családi Délutánra hívjuk a családokat! Az Aranyszamár Bábszínház: Farkasbarkas és Rókakoma előadása várja Önöket. Utána kézműves foglalkozások, gyermektáncház, a Német Nemzetiségi Klub közreműködésével zsíros kenyér és forró tea várja a gyerekeket. Az eseményt a Márton napi lámpás felvonulással zárjuk.
Lámpás felvonulás után várunk szeretettel mindenkit az ifjúsági és felnőtt táncházunkra.
Agykontroll tanfolyam várja a 10-14 éves gyermekeket november 12-13-án.
November 13-án a Magyar Nyelv Napján a nemzet költőjéről, Petőfi Sándorról emlékezünk meg. Ezen alkalomból Rékasi Károly estjét, Szabadság, szerelem címmel, láthatják. Az előadás Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója kapcsán készült.
 
17-én az Életmódváltó Klub jelentkezik az aktuális programjával, ahol Dr. Vaktor Orsolya előadását hallhatják A korszakváltás kapujában – családi minták és párkapcsolatok újra rendeződése címmel.
November 18-án a Nemcsak Jazz Klub 25 éves szülinapi gálakoncertjét a 10 éves Városi Sportcsarnokban rendezzük meg. A programot „Jazzben pezsgő borélmények” címmel nyitja meg Horváth Albert és Bóna Alex játéka, közben Gálné Dignisz Éva, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet borásza mutatja be nekünk 3 különböző bort, amit megkóstolhatunk. Az estét folytatja a Nemcsak Jazz Klub közönségének egyik kedvenc formációja a Myrtill és a Swinguistique. Zárásként a hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl zenél.
 
Őszi Családi Könyvtárnappal várunk szeretettel mindenkit november 19-én. A gyerekeket kézműves foglalkozások, az Olvass Miklós olvasásnépszerűsítő verseny eredményhirdetése, „Színezd ki magad!” sarok várja. Továbbá az Aula Könyvtár a könyvtárunk legújabb könyvei közül kiállítás várja. Ingyenes DVD, hangoskönyv kölcsönzési lehetőség.
A program keretében sor kerül a szigetszentmiklósi Jelencsics-Nagy Andrea: MeteoraVadászok című kötetének bemutatójára is.
 
November 21-től december 10-ig az Aula Galériában a Nemcsak Jazz Klub 25 éves szülinapi kiállítása tekinthető meg.
 
November 27-től a Városi Galériában a Nádasdyak című művészeti, hely-, és kultúrtörténeti kiállítás várja a látogatókat. A szigetszentmiklósi Nádasdy család története rendkívül szerteágazó. Művészeti alkotásaik mellet városunk kulturális életére gyakorolt hatásuk is megismerhető lesz. A kiállítást, a családot és mozijukat érintő több évforduló teszi igazán aktuálissá ebben az évben ezt a tárlatot.
 
A hónapot az Adventi Vasárnap programmal zárjuk november 27-én, amely keretén belül várja Önöket karácsonyi kirakodóvásár, kézműves foglalkozás, a Mező fiúk Karácsonyi dallamok című előadása, az Adventi rajzpályázat eredményhirdetése, Mahó Andrea és Nagy Sándor ünnepi műsora. Az este zárásaként meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO