Kiemelt rendezvényeink


Fotogramok 2022

A mindenség elmélete

Farkas Gábriel Band

2024.03.30.

Áprilisi programeső

Mi már nagyon várjuk a jó időt és remélhetőleg a Húsvét el is hozza a várva várt tavaszt. Akár süt a nap, akár fúj a szél, a Városi Könyvtár és Közösségi Házban programeső várható! Íme, az áprilisi kínálatunk, szemezgessenek kedvükre!
A Magyar Költészet Napja alkalmából április 8-án, hétfőn, 18:00 órakor irodalmi est lesz a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében. Az idei programon „Oly korban éltem én” című Radnóti est a Dvorák és Patka Színház előadásában. A drámai ívű irodalmi összeállításban nem csupán Radnóti Miklós kedvelt költeményeiből, de kevésbé ismert prózai alkotásaiból is hallhatunk részleteket.
Április 8-án, hétfőn, kiállításmegnyitóra kerül sor az Aula Galériában. Hagymás István fotóművész kiállítását Péter László grafikusművész, író nyitja meg. A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2024. április 26.-ig
Tavaszi Gyermekszínház lesz április 9-11-ig. A Hold Színház bemutatja a Mazsola című művet. A színházi programra iskolákból és óvodákból szervezetten várjuk az érdeklődőket.
Április 11-én csütörtökön kiállításmegnyitóra kerül sor a Városi Galériában. Bátai Sándor képzőművész, Deák Németh Mária grafikusművész, Huber András szobrászművész kiállítása lesz ekkortól megtekinthető. Kiállítást megnyitja: Zsubori Ervin elektrografikus, az Arnolfini Archívum társalapítója. A kiállítás május 9-ig tekinthető meg.
Április 14. vasárnap, a sport és az egészséges életmód jegyében zajlik, ugyanis ismét megrendezésre kerül a Miklósi Futónap! Szeretettel várjuk a családokat, kicsiket és nagyokat, hobbi futókat és a kihívást kedvelőket is. 500 m, 800 m, 1000 m, 3,5 km, 8 km és 21 km távokra lehet jelentkezni március 31-ig online.
Szigetszentmiklósi Színházi Előadások program keretében április 14-én vasárnap, „A Nulladik perc egy korszak hajnala” című előadást láthatják.
 
Április 19-én a Nemcsak Jazz Klubban fellép Sárik Péter Trió & Falusi Mariann: Jazzkívánságműsor magyarul 3. című műsorával. A Sárik Péter Trióhoz ezúttal is Falusi Mariann csatlakozott és mint minden Jazzkívánságműsor eseten, most is egy frenetikus hangulatú, a közönséggel együtt éneklős, igazi örömkoncert várható. 26-án, pénteken a Magyar-Finn Baráti Kör várja szeretettel a Városi Könyvtár és Közösségi Házban tagjait. A film-barátoknak ismét érdekes kikapcsolódással szolgál a Cinema Sziget Filmklub április 26-án, pénteken, ahol az Özönvíz előtt című, amerikai dokumentumfilmet láthatják. Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Leonardo DiCaprio interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon és Ferenc pápa – valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetőket és aktivistákat, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten. Közönségtalálkozó vendége: Stumpf-Biró Balázs, összeomlás-kutató
Találkozzunk áprilisban is!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO