Kiemelt rendezvényeink


Budapest, Te!

Angyalok alkonya

Ablakot nyitunk a világra

2022.05.26.

Nyári zárvatartás

Ezúton értesítjük kedves olvasóinkat, hogy felnőtt és gyermekkönyvtárunk olvasóterei
június 14-től (kedd)július 31-ig (vasárnap)zárva tartanak!
Első nyitvatartási nap: augusztus 1. hétfő
 
Zárvatartásunk ideje alatt az alábbiak szerint működik az ablakos kölcsönzés:
június 14. – július 14. és július 25. – július 28. – hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között
 
Minden kedves olvasónknak élményekben
és pihenésben gazdag nyarat kívánunk!

2022.04.28.

Májusi nyárra hangolódás

A Julianus naptárreform idején, ahogy a márciust Marsnak, az áprilist Venusnak, ugyanúgy a májust Juppiternek szentelték, s elnevezték „mensis Majus”-nak. A hozzáfűződő rituálék azonban a két termékenységi istennő kultuszához kapcsolódtak. Így például a római Maja istennőnek május elsején egy vemhes emsét (nőstény disznót) áldoztak ünnepélyes körmenet után, s ezt az emsét elnevezték „majalis”-nak. A középkorban az emseáldozat elmaradt, de maga az ünnepség mint „majális” fennmaradt.
 
Májusban már igazi jó időre is lehet számítani, sokkal szívesebben és gyakrabban tervezünk szabadtéri programokat. A Majális elkezd ráhangolni minket a kinti szórakozásra, időtöltésre. Nincs ez másként a hónap többi részét illetően sem, ahogy közeledünk a nyári hónapokhoz, egyre nagyobb várakozással és kedvvel vetjük bele magunkat a napsütötte programokba! Válogassanak rendezvényeink közül kedvükre e hónapban is!
A hónapot a szokásos Miklósi Majálissal indítjuk a munka ünnepén, ahol koncertekkel, játékokkal, sporttal pezsdítettünk fel minden kilátogatót.
Az édesanyákat köszöntjük ünnepi műsorral május 2-án az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében.
Továbbra is hódolunk a képzőművészetnek – Kónya Gyula tűzzománcművész zománckép, dísztárgy, ékszer kiállítása megnyitója lesz az Aula Galériában 3-án este 18.00-órakor.
A Baba-Mama Klub májusban 5 alkalommal, minden kedden 9:30-11:30 várja a kismamákat és kisbabákat.
Hallgasd Helyben! Könnyűzenei Klub következő fellépője Petruska dalszerző-énekes. Május 6-án, pénteken várjuk szeretettel a könnyűzene kedvelőit.
Tóth Pitya István grafikus- és festőművész Angyalok alkonya című kiállítás megnyitója május 13-án, pénteken 18.00 órakor lesz a Városi Galériában. A kiállítást június 29-ig tekinthetik meg.
A Cinema Sziget Filmklub egy magyar romantikus történelmi filmmel várja nézőit. Az Apró mesék c. film története szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak filmje sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér. A vetítés előtt közönségtalálkozó Szabó Kimmel Tamással, a film főszereplőjével. Május 20-án, pénteken 18.00 órakor várunk szeretettel mindenkit az évadzáró vetítésre.
 
Újabb koncerttel várja vendégeit a Nemcsak Jazz Klub május 27-én, ahol Sárik Péter Trió & Falusi Mariann: Jazzkívánságműsor magyarul 2. koncertjét élvezhetik.
Május 27-én Hősök Napján ünnepi megemlékezést tartunk városunk I. és II. világháborúban hősi halált halt katonáinak tiszteletére.
Május utolsó hétvégéjén a gyerekeknek szeretnénk kedveskedni a Varázslatos Gyermeknap rendezvényünkkel. Nálunk senki nem unatkozhat: aszfalton rajzolunk, koncerteken szórakozunk, kézműveskedünk, játékosan ügyeskedünk, légvárban ugrálunk, és ha még ez sem lenne elég, kisvonatra pattanunk, hogy bejárjuk a város egyes szegleteit. A délelőtt folyamán fellép a Katáng zenekar, a koncerten való részvételhez előzetes jegyigénylés szükséges.
Mindezek mellett még változatos programokkal, meglepetésekkel, ajándékokkal várjuk a gyerekeket, családokat, május 28-án a Városi Könyvtár ás Közösségi Házba!
 
Júniusban is számos programmal kedveskedünk, úgy mint a Nemzeti Összetartozás Napja, Városi Pedagógus Nap, Tanévzáró koncert, a hónap második felében a Szabadtéri Színházi Hétvégével, amelyen a Budapest, Te!, Kaktuszvirág, és az Jöhetsz Drágám! című előadásokat láthatják.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

2022.02.08.

Ádám Jenő Emlékház - zárva

Tisztelt Látogatóink!
 
Az Ádám Jenő Emlékház felújítás miatt nyár elejéig nem látogatható.
 
Köszönjük szíves megértésüket!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO