Kiemelt rendezvényeink


Gyökerek nélkül nem lehet élni

Válótársas

Maga lesz a férjem

2023.02.01.

Böjtelő hava

„Az egyházi kalendárium szerint a februárban kezdődő vasárnapok már a húsvétra néznek.
A februári időt azért hívják Februárnak (Halak hava), mivel a fabruare latin szó annyit tészen, mint megszentelni, megtisztítani. Ez volt szentelve (a pogányoknál) Februárnak, a tisztaság istenasszonyának, akit tisztelnek a gyermekszülő asszonyok, hogy őket természeti tisztátalanságokból megszabadítaná.”
/Tőkés István: Hétköznapok – ünnepnapok részlet/

 
A hónap első szombati napja a bálozásról szól! A talpalávalót The Perfect Show Band biztosítja, a Miklósi Bál finom falatait pedig a Misi Fakanala Kifőzde szolgáltatja. Február 9-től Magyar Gábor: Vízzel című kiállítását tekinthetik meg a Városi Galériában. Február 11-én 9-órátol az Életmódváltó Klub keretein belül, Tóth Elizabet a Mindennapi kenyerünk kézműves pékség tulajdonosa tart kovászos kenyér készítő tanfolyamot.
Február 17-én a Magyar – Finn Baráti Kör a Finn Kultúra Napja alkalmából a finn népviseletről tart előadást a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Február 17-én pénteken a Nemcsak Jazz Klubban fellép Myrtill és a Swinguistic. A Nemcsak Jazz Klub közönségének egyik kedvenc formációja végre újra Szigetszentmiklóson. Jegyek elővételben elfogytak!
HandaBanda Zenekar farsangi mulatsága és táncháza várja Önöket a Farsangi Családi Délutánon február 18-án. A táncház után kézműves foglalkozásokkal és farsangi fánkkal várjuk a résztvevőket.
Ifjúsági és Felnőtt táncház várja az érdeklőit február 18-án. Táncoktatók: Kulcsár Luca és Győri Sipos Gergő táncpedagógusok. Zenél: Horváth Tünde és zenekara.
Aznap, szombaton a Balkon kilátással című színházi előadásra is várjuk Önöket az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében.
Február 23-án komolyabb témát boncolgatunk – a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából Sorsfordító napok előadáson vehetnek részt. Ezúttal a „…ti is élni fogtok.” – Pógyor István mártírhalála, című dokumentumfilm kerül levetítésre.
Idén is lesz Elmúlt Korok Muzsikája, zenei ismeretterjesztő előadássorozat az általános iskolás korosztály számára február 23-án.
A Cinema Sziget Filmklub újabb vetítésével várja a filmkedvelőket. Csodálatos fiú című filmdrámát láthatják február 24-én, pénteken.
Februárban sem feledkezünk meg a kisebbekről. Gyermekszínházi kereteinken belül a Holdvilág Kamaraszínház és a Batyu Színház koprodukciója – Rémusz bácsi című eladás várja a gyermekeket február 27 és március 1. között.
 
Márciusban is változatos programokkal várjuk kedves Látogatóinkat. A hónap első felében kiállításokkal, Tavaszi Babaruha Börzével készülünk és természetesen az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulójáról is megemlékezünk.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO