Kiemelt rendezvényeink


Őszi évadnyitás

XIX. Csepel-szigeti Halászléfőző Verseny

Ablakot nyitunk a világra

2022.08.08.

Kedves Vendégeink!

Bízva abban, hogy az elmúlt hetek a feltöltődésről szóltak az Önök számára, engedjék meg, hogy ehhez mi is hozzá járulhassunk az augusztusi programajánlókkal.
Az augusztust a Nemcsak Jazz Klubbal nyitjuk 12-én, pénteken ahol a Jumping Matt and His Combo lép fel.
Idén is szervezünk Sarok Kertmozit a Városi Könyvtár és Közösségi Háznál, augusztus 14-én vasárnap, ahol a Kavarás című amerikai vígjátékot nézhetik meg.
 
Ha augusztus, akkor Summerfest! Ugyanis idén ötödik alkalommal, Százhalombatta és Tököl mellett Szigetszentmiklós lesz a befogadó városa a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválnak, amely 29. évfordulóját ünnepli!
15-én a fesztivál nyitó napján Bolgár–Német esttel várjuk a látogatóinkat, akik a jegy mellé egy finom vacsorát és egy hideg üdítőt kapnak. Szigetszentmiklóson a Summerfest nem lehet Csík zenekar nélkül, idén 16-án várunk mindenkit a Városi Sportcsarnokba. 17-én, szerdán a cigányság életét, hagyományait mutatja be a Fitos Dezső társulata a Taven Baxtale! Legyetek szerencsések c. káprázatos táncszínházi előadásban. 18-án Magyar Gálan, ahol a Csepel-szigeti néptáncegyüttesek mutatják meg a néptánc minden szépségét. 19-én "Ásó, kapa, nagyharang" címmel, egy közel 200 fős táncosból álló fenomenális produkció várja Önöket, ahol hat néptáncegyüttes közreműködésével a Kárpát- medencei menyegzős szokásokat élhetjük át. 20-án ünnepi műsorral és az Örökség zenekar koncertjével várunk szeretettel mindenkit.
Mindemellett a kicsiket is nagy szeretettel várjuk bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal, játékkal és tánccal a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtt felállított Fesztiválsátorban.
 
Roxiget zenei tehetségkutató verseny állomása Szigetszentmiklós. 27-én dől el ki lesz idén a győztes. A verseny után fellép a Takáts Tamás Blues Band és sokan mások.
 
Augusztus elsejével a megszokott rendben várja a felnőtt és a gyermekkönyvtár az olvasóit.
Szintén elindult már a Helytörténeti Gyűjtemény és az Ádám Jenő Emlékház, melynek megújult kiállítását mindenkinek látnia kell.

 
Szeptemberben is várunk szeretettel mindenkit a programjainkra. A hónapot kezdjük egy Életmódváltó Klub évadnyitó előadással, következő héten Halászléfőző versenyre majd a Miklósi Mustrára várunk mindenkit, és a hónapot egy kis sporttal zárjuk a Városi Sportnapon.
 

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO